Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´te ?Afrin´e Dua, Şehitlerimize Vefa? konferansı

Erdek´te ?Afrin´e Dua, Şehitlerimize Vefa? konferansı

Ensar Vakfı Erdek Şubesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda Erdek´ten ?Afrin´e Dua, Şehitlerimize Vefa? konulu konferans gerçekleştirildi.

Ensar Vakfı Erdek Şubesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda Erdek´ten ?Afrin´e Dua, Şehitlerimize Vefa? konulu konferans gerçekleştirildi.
Erdek Öğretmenevi´nde 12 Mart Pazartesi günü Saat 14.00´te başlayan konferansa ilçemiz okullarındaki öğrenciler katıldı.
Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´yla başladı.
Kur´an-ı Kerim Okuma Dünya 1.si ve Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik, şehitlerimiz için Kur´an tilavet etti. Afrin şehitlerimiziçin bestelenen Afrin Türküsü izletildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmam Hatip görevlisi Ahmet Özkarataşlıoğlu, ?Şehitlerimize Vefa? konulu konferans verdi.
Özkarataşlıoğlu, Peygamber efendimizin Uhud savaşında verdiği mücadelesinden bahsederken, Çanakkale Savaşı´nı anlattı.
Çanakkale Savaşı´na Erdek´ten yaklaşık 2000 kişinin katıldığını anlatan Özkarataşoğlu, savaşa katılanlardan 30 kişinin öğretmen olduğu bilgisi verdi.
Öğlen programına Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Program sonunda Kaymakam Çalık ve İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Erbil misafir hocalara hediyeler takdim etti
Konferans, aynı günün akşamı vatandaşlara verilerek devam etti
Erdek halkının yoğun ilgi gösterdiği akşam saatlerinde düzenlenen program saat 20.00 de başladı.
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan gecede, Alpcan Çelik Kur´an-ı Kerim okudu, Afrin Türküsü izletildi
Erdek İmam Hatip Lisesi öğrencisi İstiklal Marşı´nın kabul günü nedeniyle İstiklal Marşı´nın 10 kıtasını okudu
Ahmet Özkarataşlıoğlu, ?Şehitlerimize Vefa? konulu konferans verdi. Şehitlerin hayatından örnekler verirken salonda duygu dolu anlar yaşandı. Ahmet Özkarataşlıoğlu, Şair Mehmet Akif Ersoy´un, Çanakkale şehitlerine yazdığı şiirdeki "Bedrin aslanları, ancak bu kadar şanlı idi" dizesiyle Bedir Savaşı ile Çanakkale Zaferi arasındaki benzerliğe işaret ettiğini belirtti.
Bedir Savaşı ile Çanakkale Savaşı´nın varoluş mücadelesi olduğunu "Bedir Savaşı´ndaki ruh ile Çanakkale Zaferi´ndeki ruh arasında hiçbir fark yoktur. Bedir´de zaferi nasip eden güç neyse, Çanakkale´de sayısız top, tüfek, asker ve teknolojiye karşı da zafer kazanan güç oydu.
Tüm şehitlerimize vefalı olmak mecburiyetindeyiz.
Vefa sorumluluktan, vefa dostluklar, vefa bilinç olmanın unutmamanin adıdır. Bu manada şehadet şerbeti içen şehitlerin büyük bir vefa örneği ile anılması ve bıraktıkları yaşadıkları değerler unutulmamalıdır.
Kerim kitabımız da Rabbimiz Onlara ölü demeyi bile yasaklamiş ve ölüler sanmayın diye beyan etmiştir. Onların diri olduğunu ve bizim anlayamayacağımızı bildirmiştir. Şehitler Rableri tarafından büyük derecelere nail oldukları ve peygamberlerden sonra en yüksek derece onlara ait olduğu peygamberimiz tarafından beyan edilmiştir.
Kardeşlerim, islam tarihindeki Bedir Uhud savaşları ve ordaki şehitlerimiz neyin mücadelesini yaptılarsa dün Çanakkale´de bugün afrinde aynı mücadele yapılmaktadır. Bizler için mücadele eden Bayrak inmesin ezan susmasun mukkaddesat çignenmesin namuslar muhafaza olsun diyerek mücadele eden Milli ve Manevi Değerlerimiz için Gözünü kırpmadan düğüne gider gibi meydanlara cephelere giden Mehmetciğimiz silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet teşkilatımiz bu vazifeleri en güzel şekilde yerine getirir iken Bizlerde onlara karşı sorumluluk duygumuzu kaybetmeden bende ne yapabilirim şuuru ile hareket ederek manevi destek olmalıyız. Afrinde mücadele eden Askerimizin Madde aleminde ki tüm ihtiyaçları tamdır Senden ve benden tek istedikleri Onlar mücadelede ile sen ve ben onların Manen destekçileri olmak dua etmek elinden gelen kardeşlerim, ey erdekliler ey şerefli ecdadin asıl torunları gün dua etme günü gün değerlerini anlama ve kendini toparlama günüdür..
Gelin manevi dünyamızda kendimizi muhasebe edelim. Bizim için mücadele eden şehadete yürüyen sen ve ben bu vatanda rahat ve huzurlu olmamız için can verenler var iken onlara karşı sorumluluklarımızı hatırlamak ve Çalışmak gayret etmek zorundayiz.
Gün bende ne yapabilirim diyerek çaba sarf etme günüdür. Aziz Şehitlerimizi Rahmetle anıyoruz. Ve Rabbimizden niyaz ediyoruz. Allahım şehadete yürüyen Yüksek mertebelere nail olan Aziz Şehitlerimize Karşı bizi mahçup eyleme. Program sonunda şehitlerimiz için Hatip duası yaptı.
Sunuculuğunu Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan´ın yaptığı program sonunda, Ensar Vakfı Erdek Şube Başkanı Mehmet Aydın misafir hocalara hediye takdim etti.
Akşam ki konferansta; AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, AK Parti Erdek İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülser Sarıaslan, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, okul müdürleri ile öğretmenler, Ensar Vakfı Erdek Şubesi Başkanı Mehmet Aydın ile Ensar Vakfı Erdek Şubesi Hanımlar Komisyonu Başkanı Hatice Batmantaş yer aldı.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli