Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek´te ?Aile Eğitimi? Kursu

Erdek´te ?Aile Eğitimi? Kursu

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak, Milli Eğitim Bakanlığı´nca toplumsal gelişmeyi ve refahı güçlendirmek amacı ile...

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak, Milli Eğitim Bakanlığı´nca toplumsal gelişmeyi ve refahı güçlendirmek amacı ile 1993 yılından bu yana 0-6 yaş grubunda çocuğu bulunan ailelere uygulanan eğitimlerle anne ve babayı eğiterek çocuğun zihinsel, duygusal, fiziksel ve toplumsal olarak çok yönlü gelişimine katkıda bulunulmasının hedeflendiğini söyledi.
Aile eğitimlerin çocuklara yapılan yatırımların toplumsal faydaya dönüştüğünü, bireysel ve toplumsal kalkınmaya destek sağladığını, aile içi iletişimi güçlendirdiğini, annelerin kendilerine güven kazanmasını sağlayarak, çocukların okul başarısının artmasına büyük katkılar yaptığını ifade eden Bayrak, Erdek´te ilk kez 0-18 yaş arası Aile Eğitimi kursu başlattıklarını bildirdi.
Bayrak konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Aile Eğitimi´ne ayrılan kaynakların etkili ve verimli kullanılabilmesi, hizmet tekrarının önlenebilmesi için çocuklara ve ebeveynlere götürülecek eğitim, sağlık, bakım, koruma, danışmanlık hizmetleri disiplinler arası ve bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak, ulusal aile eğitimi politika ve stratejileri çerçevesinde bu kursu açtık. Bakanlığımız tarafından geliştirilen bu program, 0-18 yaş arasında çocuğu olan tüm ailelere yönelik olarak hazırlanmış bir programdır. Programın genel amacı ülke genelinde 0-18 yaş arasında çocuğu olan anne-babaların anne-babalık becerilerinin geliştirilmesi ve böylece aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi yoluyla çocuğun ve ergenin var olan potansiyelini kullanmasını sağlamak.?
Kurs, Reşit Mazhar Ertüzün Anaokulu´nda veriliyor.
Haber Taygun Ertan



mine savrun
17.12.2015 21:53:22
Resit Mazhar Ertuzun Anaokulundaki Aile egitimleri icin bilgilendirme yapilirsa katilmak istiyorum. Tesekkur ederim.

Anahtar Kelimeler: Erdek Aile Eğitimi Kursu
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false