Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te Atletizm Şenliği

Erdek´te Atletizm Şenliği

Erdek Atletik Gençlik Ve Spor Kulübü ile Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün ortaklaşa gerçekleştirdiği ?Küçükler Atletizm Festivali? çok renkli görüntülere sahne oldu.

Ana sınıfı yaş grubundan, ortaokul 6. sınıfa kadar olan kategorileri kapsayan yarışmalara 190 sporcunun yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü, Halk Eğitim Merkezi Müdürü, okul idarecileri, öğretmenler ve sporcuların velileri de katıldı.
2 Mayıs günü Erdek Öğretmenevi önündeki sahil bandında yapılan yarışmalara, sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
50 metre, 60 metre, 80 metre ve 4x50 metre bayrak yarışması şeklinde yapılan yarışmalar sonucunda ilk dört dereceyi elde eden sporculara madalyaları verildi. Ödül töreninde atletizm yarışmalarının yanı sıra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün çocuk şenliği kapsamında belirli dönemlerde yapmış olduğu santranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere ve halk oyunları ekiplerinde sahne alan öğrencilere de madalya takdim edildi.
Atletizm Şenliği hakkında bilgi veren Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan, ?Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile 2 yıldır çok güzel bir projeyi yürütmekteyiz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ?Küçükler Atletizm Festivali?ni bir aksilik yaşanmadığı sürece her yıl geleneksel hale getirmek istiyoruz. Oldukça yüksek katılımlı geçen bu yarışmalar çocuklarımızda farkındalık yaratıp, onların beden, ruhen ve zihnen gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Ayrıca sosyal gelişim açısından da sporun etkisi tartışılmayacak kadar büyüktür. Geleneksel hale gelen bu etkinlik kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´ne özellikle teşekkür ediyorum. Tabiki okullara da ilgili katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Karşılıklı anlayışla kurumlar ve kulüpler işbirliği yapınca kazanan her zaman çocuklarımız olacaktır.? diye konuştu.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Erdek Atletizm Şenliği
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli