Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te Balpark dönemi yeniden başladı

Erdek´te Balpark dönemi yeniden başladı

İlçemizde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne ait Balpark faaliyet göstermeye başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye meclisinin 2016 Mayıs ayı toplantısında alınan meclis kararıyla ilçemiz Erdek´te Balpark uygulamasına başlanıldı.

İlk 15 dakikası ücretsiz olan ücretli otopark uygulamasının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclis kararı gereği, Hükümet Caddesi, Adnan Menderes Caddesi, Memduh Arslan Caddesi, Kurbağlıdere Caddesi sonunda bulunan açık otopark alanı, otogar, Havuzlu Meydan, Erdek Ticaret Meslek Lisesi çevresi, PTT ve Şeker Kampı yanı, Ünlü Kamping arkası, Gül Plaj ve Yağcı Otel arkası, Eker Otel yanı, Ocaklar Sahil Yolu, Ocaklar Mahallesi İnönü Caddesi 2, 3, ve 4 nolu sokak ve caddelerde geçerli olacağı öğrenildi.
İlçemizde faaliyet göstermeye başlayan Balpark uygulamasıyla özellikle ana arterler ve caddelerde düzensiz park etmenin önüne geçilerek özellikle yaz aylarında trafik akışının hızlandırılması ve güvenli park alanlarının oluşturulması amaçlanıyor.
Esnaf, Balpark´ın faaliyete geçmesinden memnun
Ücretli otopark uygula-masının başladığı caddelerdeki esnaflar, bu uygulama sayesinde işyerlerinin önlerinin kapanmayacağını belirterek, Balpark´ın ilçemize yararlı olacağı görüşünü savundular.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin bağlı kuruluşu olan Balpark uygulaması için ilk etapta Erdek´te 15 görevlinin çalışmaya başladığı bildirildi.
Haber : Taygun Ertan



gürcan yayıkçı
17.05.2016 19:24:27
Esnaf sayısı kaç tanede memnun olmasın. Birçoğu aracını evinin orda bırakıyor.Vatandaş memnun değil. Düzenli park yapılacaksa belediye eleman görevlendirir her yerede bağış kutusu koyar araç başı 1 tl ödenir kimsenin sesi çıkmaz tatlı tatlı geçinilip gider öyle değilmi? tuvalete 1 tl ödeyen aracınada 1 tl ödemekten çekinmez.

  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli