Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´te bir Kapıdağ sevdalısı Dilek Hepgüler

Erdek´te bir Kapıdağ sevdalısı Dilek Hepgüler

Bandırma Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği´nin (BANDAK) Kapıdağ´a düzenlediği dağ yürüyüşlerine büyük ilgi gösterenlerin başlarında, Erdek´te oturan Dilek Hepgüler geliyor.

Bandırma Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği´nin (BANDAK) Kapıdağ´a düzenlediği dağ yürüyüşlerine büyük ilgi gösterenlerin başlarında, Erdek´te oturan Dilek Hepgüler geliyor.
1960 yılında, Ankara´da doğan Hepgüler, yıllardır İstanbul´da oturmasının ardından yedi yıl önce Erdek´e yerleştiğini vurgularken, şunları söyledi:
?Uzun yıllar önce Erdek´te bir yazlık satın almıştım. Yaz aylarında Erdek´e geliyordum. 

Ancak daha sonra İstanbul´da yaşamak bana zor geldiğinden, Erdek´e yerleşmeyi uygun gördüm. Bu arada, İstanbul´da, bölgesel yayın yapan bir radyo internet sitesinin dinleyici temsilciliğini yürütüyorum.?
Bekâr olan Dilek Hepgüler, sporla çok küçük yaşlarla tanıştığını belirtiyor. Önceki yıllarda basketbol ve yelken sporu yaptığını, ayrıca bale ile de uğraştığını, zaman buldukça yelken sporunu sürdürdüğünü vurgulayan Hepgüler, doğa sporlarından özel bir zevk aldığına dikkat çekerken, şöyle konuştu:
?Hâlen, çatısı altında dağ sporları yaptığım BANDAK ile internet aracılığıyla buluştum. İki yıldan beri, hafta içinde en az iki gün BANDAK ile Kapıdağ´da doğa yürüyüşü yapıyoruz. Kapıdağ´ı çok seviyor, burada huzur buluyorum. Burası, bambaşka renkler taşıyor. Kapıdağ´da hiç sıkılmadan yürüyorum. Ama ne yazık ki, burası hiç korunmuyor. Örneğin, tarihte çok önemli değeri bulunan Kirazlı Manastırı´nın durumu içler acısı. Buraya piknik için gelenler, tüm çöplerini bırakarak gidiyorlar. Geçtiğimiz günlerde biz, bu bölgedeki tüm çöpleri toplayıp paketleyerek belediye temizlik görevlilerinin almalarını sağladık. Kapıdağ´daki yürüyüşlerimiz sırasında hiçbir yaban hayvanına rastlamadım. Hatta domuz ve yılan bile görmedim. Oysa gençlik yıllarımda, bu dağda geyikler bile vardı. Şimdi ise neredeyse domuz bile kalmayacak. Avcılar, bu dağda yaban hayatın canına okumuşlar. Şimdi, valilikçe dikilen yol güzergâh tabelalarını bile nişangâh olarak kullanıyorlar. Avcılar gibi buraya gelen diğer kişiler de genelde bilinçsiz ve özensiz. Ormanın içine sigara izmaritlerini atıp gidiyorlar. Oysa yürüyüş sporlarının yanı sıra bisiklet sporu için de çok elverişli bulunan Kapıdağ, Erdek turizmi için bir cazibe merkezi durumuna getirilmeli.?
Yürüyüşün, her yaş için uygun bir spor dalı olduğunun altını çizen Dilek Hepgüler, ?İnsanlar, doğayı ne kadar çok severlerse, o kadar çok korurlar? değerlendirmesinde bulundu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli