Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te Çay bahçeleri seçim günü kapalı

Erdek´te Çay bahçeleri seçim günü kapalı

Yüksek Seçim Kurulu, 24 Haziran´da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle çay bahçelerinin kapalı olmasına karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu´nun aldığı bu kararla, ilçemiz Cumhuriyet Meydanı Neyyire Sıtkı Caddesi güzergahında bulunan mülkiyeti belediye ye ait çay bahçeleri ile kırsal mahallelerde bulunan çay bahçeleri, Cumhurbaşkanlığı ile Milletvekili seçimlerinin yapılacağı 24 Haziran 2018 Pazar günü kapalı olacağı öğrenildi.
YSK´nin kararında, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 79. maddesinin "İçki ve silah taşıma yasağı" başlıklı ikinci fıkrasında, "Oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. 

Eğlence yeri niteliğini haiz lokantalarda yalnız yemek verilir." hükmünün yer aldığı hatırlatıldı. Söz konusu hüküm geregince de YSK, "Oy verme günü oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerlerinin kapalı kalacağına, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebileceğini bildirildi.
YSK´nın aldığı bu karar Erdek´te çay bahçesi işleten müstecirlere, işyerlerinin 24 Haziran 2018 Pazar günü kapatılması gerektiği konusu Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince tebliğ edildi.
Değer yandan işletme sahipleri ise her yeri açık olan masa ve sandalyesi bulunan çay bahçelerinin seçim için oyunu kullanıp dışarıdan Erdek´e gezmeye gelen vatandaşların oturacağını, çay ve meşrubat servisi yapılmasa bile dinlenmek için oturanların kalkmayacağını dile getirdiler.
YSK, ilgili kanunlar ve YSK kararlarının değerlendirilmesi sonucu, oy verme günü okullardaki kantinlerin açık bulundurulmasına engel bir durum olmadığına karar verirken, buna göre oy kullanma günü okul kantinleri açık kalacak.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı