Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´te çevre kirliliğine önlem

Erdek´te çevre kirliliğine önlem

Erdek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçede çevre kirliliğini önlemeye yönelik aldığı tedbirleri açıkladı.

Erdek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçede çevre kirliliğini önlemeye yönelik aldığı tedbirleri açıkladı.
Erdek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından belediyenin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:
?2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu´nun 97.maddesinde ?Belediyeler bu kanunda harç veya katılma payı konusu yapılmayan ve ilgililerin isteğine bağlı olarak ifa edecekleri her türlü hizmet için belediye meclisince düzenlenecek tarifelere göre ücret almaya yetkilidir. Belediyeye tekel olarak verilmiş işler kendi özel hükümlerine tabidir´ denilmektedir. Çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek, daha temiz düzenli ve güzel bir çevre için vatandaşlardan gelen yoğun taleplerin iş programı çerçevesinde değenlendirilerek karşılanması adına, cüruf atma, yıkama, süpürülme, tadilat, mobilya atığı, ağaç dalı (Park - Bahçe atığı) işlemlerine dair hizmet bedelinin ´2019 Yılı Gelirler Tarifesine İlavesi ´ Erdek Belediye Meclisi´nin 6 Mart 2019 tarih ve 27 sayılı gündeminde görüşülerek oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Vatandaşlarımızın bu konuda hassas olması, aksi şekilde davranıldığı takdirde; 5326 sayılı Kabahatler Kanunu´nun ilgili maddelerine istinaden idari para cezası uygulanacağını belirtiriz.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu