Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te ÇKS destekleme başvuruları sürüyor

Erdek´te ÇKS destekleme başvuruları sürüyor

Erdek´te, 2017 yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları sürüyor.

Erdek´te, 2017 yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları sürüyor.
Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, 2016 yılında, kendilerine kayıtlı 1081 üreticinin bulunduğunu belirtirken, şunları söyledi:
?1 Eylül´de başlayan 2017 yılı kayıtlarımız 30 Haziran´da sona erecek. Bakanlık, her çeşit tarım arazisini kayıt altına alıyor. ÇKS´ye giren çiftçilerimize mazot ve gübre desteği olmak üzere dekar başına 11 lira ödeniyor. Ayrıca, beş dekarın altında bulunan küçük aile işletmelerine de dönüm başına 100 lira destek veriliyor. Bu kapsamda, meyve, sebze ve süs bitkilerine destek uygulanıyor. Çay, fındık ve tarla bitkileri bu desteğin dışında kalıyor. Bu işletmeler için de ÇKS´ye kayıt yaptırmak gerekiyor. Hâlen süren kayıtlar, 31 Ekim 2016´da sona erecek. Şu ana dek 400 başvuru yapıldı.

Işıktaş, 2017 yılı için ÇKS yaptırmak için bir önceki 2016 yılına ait kaydın mutlaka bulunması gerektiğine işaret ederken, üreticileri, kayıt yaptırmaları konusunda uyardı.
Başta Ballıpınar olmak üzere Kapıdağ´ın kırsal mahallelerinde bu yıl kırmızı soğandan çok iyi verim alındığını belirten Işıktaş, ?Yaklaşık 550 dekarlık ekim alanında, dekar başına 6 tonluk ürün alındı. Zaten sezon öncesi beklentilerimiz de bu şekildeydi? dedi.
Işıktaş, bu yılki zeytin üretiminden umutlu olduğunu, balık av sezonunun da verimli geçtiğini, özellikle palamut bolluğunun balıkçılar ve vatandaşların yüzünü güldürdüğünü sözlerine ekledi. Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli