Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek´te coşkulu bayram

Erdek´te coşkulu bayram

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´na görkemli kutlama

Türkiye Cumhuriyet´inin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde başlayan, Kurtuluş Mücadelesinin ilk ve en anlamlı adımının atıldığı gün olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün doğum günü olarak kabul ettiği ve bütün ümidim gençliktedir, diyerek, gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ilçemizde de kutlandı.

100. Yıldönümü törenleri Erdek Cumhuriyet meydanında saygı duruşu, istiklal marşı ve çelenk Sunma töreni ile başladı.
Daha sonra 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Erdek 18 Eylül İlçe Stadında devam etti.

18 Eylül Stadı´nda gerçekleşen kutlamaya Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı ve Cumhuriyet Savcısı Esat Sevmiş´in yanı sıra kalabalık bir topluluk katıldı.

Günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Erdek Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Salman Koçu yaptı.

Gençlere seslenen Koçu, ?Binlerce şehit vererek, büyük sıkıntılar ve özveriler sonucunda kurulan bu cumhuriyet sizlere emanettir. Sizler, Atatürk´ün bu eserinin temel taşlarısınız.? dedi.

Erdek Anadolu Lisesi öğrencisi Yahya Çiftlik´in coşkuyla seslendirdiği ?Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi? büyük alkış topladı. Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur Kurt´un seslendirdiği şiirin ardından Bandırma´dan gelen ?Keskin Ayaklar Halk Oyunları Ekibi? gösterilerinin gösterileri alkışlarla izlendi.

Yıl içinde yapılan spor, kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında, ilçe çapında ve ülke düzeyinde dereceye giren öğrencilerin ödülleri; Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı ve Cumhuriyet Savcısı Esat Sevmiş tarafından verdi.

Kutlama programı, Karşıyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi ve ilçedeki tüm liselerin arka arkaya yaptıkları spor gösterileriyle sona erdi.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek coşkulu bayram
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı