Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te Cumhuriyet coşkusu

Erdek´te Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yılı kutlama töreni tüm yurtta olduğu gibi Erdek´te de törenlerle kutlandı.

Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yılı kutlama töreni tüm yurtta olduğu gibi Erdek´te de törenlerle kutlandı.
28 Ekim Pazar günü çelenk sunma töreniyle başlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümü kutlamalarına 29 Ekim Pazartesi günü de devam edildi.
Erdek Cumhuriyet Meydanındaki tören, Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dnz. Alb. Ateş Kalkan ile Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın öğrencilerin ve halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı kutlaması ile başladı.
Tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık´ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.
Kutlamalar şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi, Cumhuriyetin Kuruluşu ile ilgili tiyatro gösterisi ve ilçemiz genelinde Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesi ile devam edip, tören öğrencilerin ve askerlerin resmi geçit yürüyüşüyle sona erdi.
Diğer yandan dün akşam, Öğretmenevi önünden başlayan, ?Cumhuriyet ve Bayrak? yürüyüşü ilçemiz Cumhuriyet meydanında son buldu.
Yürüyüşe Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi Erdek ilçe teşkilatı, Ak Parti Kadın Kolları ile Gençlik Kolları temsilcileri, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Belediye Meclis Üyelerimiz ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek Cumhuriyet coşkusu
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı