Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek´te darbe girişimine tepki

Erdek´te darbe girişimine tepki

Hüseyin Aysan´dan tepki, Sarı´dan destek

Askeri darbe girişimine karşı Erdek´te yüzlerce vatandaş tepki göstererek sokağa döküldü.

Ankara ve İstanbul´da başlayan darbe girişimi nedeniyle yüzlerce insan Erdek Cumhuriyet meydanında ellerinde Türk bayrakları ile toplanarak darbe girişimini protesto etti.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı sosyal medya hesaplarından darbe girişimini destekleyen tweetler atarken, Erdek´in eski belediye başkanı Hüseyin Aysan ise halkla birlikte meydanda yer almayı tercih etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun "Demokrasimize sahip çıkacağız" açıklamasına karşı, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın, sosyal medya hesaplarından darbeyi destekleyici yöndeki açıklamaları tartışmalara yol açtı. Başkan Sarı, darbe girişimlerinin başladığı saatlerde "TRT´de İşlem Tamam"  paylaşımında bulundu. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın destek verdiği bu darbe girişimine karşı gece yarasında halk Cumhuriyet Meydanı´nda büyük tepki gösterirken, mevcut hükümetin lehinde slogan attılar. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ise karşılaştığı bu tepki sonrasında, partisinin açıklamaları doğrultusunda paylaşımda bulunurken, darbecileri destekleyici yöndeki paylaşımlarını sosyal medya hesaplarından kaldırmadı.

Öte yandan Yaz tatili için ilçemizi tercih eden birçok tatilci darbe girişimi sonucu ilçemizi terk ederken birçoğu da bankalar ve fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 

Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek darbe girişimine tepki
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false