Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te deniz suyu temiz

Erdek´te deniz suyu temiz

Ancak havuzlara dikkat!

Erdek denizindeki su numuneleri temiz çıkıyor. Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü´nce aldırılıp, bu kuruma ait laboratuvarda analizleri gerçekleşen numunelerin temiz çıkması nedeniyle ilçenin çeşitli bölgelerindeki dört ?Mavi Bayrak? da varlığını koruyor.
HAVUZLARDA SIKINTI VAR
Erdek´te, kamuya açık bulunan havuzlar da denetleniyor. Daha önce denetim kapsamında bulunan 24 havuzun sayısı, iki havuzun denizden su çekmesi nedeniyle denetim kapsamı dışına çıkarıldı.
Erdek İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, 22 havuzu, uygun sürelerle denetlediklerini, ancak bu konudaki yönetmelikte, sağlıklı bulunmayan havuzların sahiplerine cezai işlemin yapılması ile ilgili bir madde olmadığını vurgularken, şunları söylediler:
?Yönetmelik, sağlıksız olan havuzların sahipleri için sadece ?İyileştir, kullanıma aç´ hükmünü getiriyor. Bunun dışında bir cezai yaptırım getirilmemiş. Bazı havuzlar ise klor uçmasın diye siyanürik asit kullanıyor. Bazıları da geceleyin, havuza deniz suyu çekip, gündüz ise klor atıyorlar. Aslında havuza girmek bir kültür işidir. Avrupa´da, havuzlara girenler, önceden duş alırlar. Hatta saçlarına bone bile takarlar. Havuza en küçük bir şekilde idrar yapılmaz. Ancak Türk insanının, havuz kültürünü benimsediğini söylemek mümkün değil. Bu nedenle ülkemizde, denizin olduğu yerlerde, havuzların kullanımını çok sağlıklı bulmuyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek deniz suyu temiz
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı