Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Erdek´te Denizcilik Bayramı eğlenceli geçti

Erdek´te Denizcilik Bayramı eğlenceli geçti

1 Mayıs Denizcilik ve Kabotaj Bayramı´nın 90. yıldönümü, Erdek´te de kutlandı.

1 Mayıs Denizcilik ve Kabotaj Bayramı´nın 90. yıldönümü, Erdek´te de kutlandı.

Kutlamalar, sabah saat 09.00´da, Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım´ın, Cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı.

Akşamüstü, Erdek Balıkhanesi´nin önünde gerçekleşen deniz eğlenceleri, yüzme ve yağlı direk yarışlarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler. Kaymakam İsmail Karadaş´ın, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Atatürk ve deniz şehitlerimizin anısına denize çelenk bırakmasının ardından  üç ayrı kategoride gerçekleşen yüzme yarışlarına geçildi.

?Yıldız erkekler 50 metre serbest? kategorisinde ilk üç sırayı Muhsin Kaan Yıldız, Buğra Fidan ve Sonay Kayıran, ?Genç erkekler 100 metre serbest? kategorisinde Canberk Sarıboğa, Emir Çevirim ve Gökhan Demirtek, iki kişinin katıldığı ?Yıldız bayanlar 50 metre serbest?te ise Simge Kaya birinci, Öykü Ateş ikinci oldu.

Yüzme yarışlarından sonra büyük ilgi gören ve dört kişinin katıldığı yağlı direkten bayrak kapma yarışı başladı. Eğlenceli anların yaşandığı yarışmada yağlı direğin ucundan bayrağı Mustafa Gül kapmayı başardı.

Kalabalık bir topluluğun izlediği törenin ardından, yüzme yarışmasında dereceye girenler ve yağlı direkten bayrağı alan Mustafa Gül´ün armağanları Erdek üst düzey protokolü tarafından verildi.

Törene Kaymakam İsmail Karadaş, Garnizon Komutanı Deniz Kurbay Albay Alper Yeniel, Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat, Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan ve İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar da katıldı.



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli