Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek´te doğalgaz abone sayısı 5 bine ulaştı

Erdek´te doğalgaz abone sayısı 5 bine ulaştı

Aksa Bandırma Doğal Gaz Dağıtım A.Ş Bölge Sorumlu Şirket Müdürü Serdar Delibalta, Bandırma ve Erdek´te devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Aksa Bandırma Doğal Gaz Dağıtım A.Ş Bölge Sorumlu Şirket Müdürü Serdar Delibalta, Bandırma ve Erdek´te devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Bandırma´nın tamamında doğalgaz kullanıldığını, yeni binaların doğalgazı kullanırken eski binaların da büyük bir bölümünün doğalgaz tüketimine döndüğünü söyleyen Delibalta ?Edincik Mahallesinde 2021 yılında doğalgaza geçmeyi hedefliyoruz.? dedi. 

Kış aylarına girilmesi ile doğalgaz tüketiminin artacağını ifade eden Delibalta ?Bir kez daha altını çizerek belirtmeliyim ki, doğalgaz doğru kullanıldığında en güvenli yakıttır. Bandırma bilindiği üzere rüzgârı olan bir kenttir. Rüzgârı kesme adına bazı mekânlarda menfezler kapatılıyor. Bu çok yanlış bir uygulamadır. Doğalgaz havadan hafif bir gaz olduğu için yükselme eğilimi gösterir. Bu noktada menfezler hayat kurtaran noktalar haline gelir. Doğalgaz kullanıcılarının, gaz kokusu aldıkları anda öncelikle bulundukları ortamı havalandırmaları gerekir. Ardından önlem olarak doğalgaz vanalarını kapatmalı ve 187 ihbar hattını aramalılar? dedi.
Kazılan noktalarda doğalgaz hattı varsa vatandaşların kendilerini bilgilendirmesini isteyen Delibalta ?Kaçak doğalgazı tespit etme konusunda, özel donanımlı araç ve ekipmanlarla donatılmış kaçak tespit aracımız Bandırma ve Erdek´te cadde ve sokakları gezerek en küçük doğalgaz kaçağını bile tespit edebiliyor. Çok şükür bugüne kadar da sorun yaşanmadı. Abonelerimizin proje dışında doğalgaz tesisatlarında ve bacalarında tadilat yapmamalarını önemle vurguluyoruz. Bu gibi tadilat değişikliklerinde mutlaka şirketimizi bilgilendirmeleri kendi güvenlikleri açısından çok önemli? dedi.
Delibalta, devam eden açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bandırma´nın tamamında doğalgaz kullanılıyor. Yeni binalar doğal gazı kullanırken eski binaların da büyük bir bölümü doğal gaz tüketimine döndüler. Edincik Mahallesinde de 2021 yılında doğal gaza geçmeyi hedefliyoruz. Erdek ilçesinde de doğal gaza geçiş süreci devam ediyor. Şu an itibari ile Erdek´te 5 bin abone doğalgazı kullanıyor. 2021 yılında tüm Erdek´te doğalgaz kullandıracağız. Erdek´te hava kirliliğinin daha şimdiden hissedilir şekilde azaldığını görüyoruz. Doğalgazın tüm Erdek´te kullanılmasıyla bu şehrimizde hava kirliliği sorunu yaşanmayacak. Tüketicilerimizin özellikle oda termostatlarını kullanmalarını öneriyoruz. Oda sıcaklıklarını 21 dereceye ayarlasınlar. Oda sıcaklığındaki 1 derecelik düşme yüzde oranında tasarruf sağlayacaktır.?
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli