Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´te emlak fiyatları arttı

Erdek´te emlak fiyatları arttı

?Canbaz Emlak?a yetki belgesi

Erdek´teki emlak sektöründe 50 yıldan beri hizmet veren ?Canbaz Emlak?, ?Emlakçı Yetki Belgesi?ne sahip oldu.
5 Eylül 2018´de yürürlüğe giren ?Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği? ile emlak işletmelerinin ruhsat alabilmesi ve yenilemesi için getirilen ?Emlakçı Yetki Belgesi? zorunluluğunu yerine getiren ?Canbaz Emlak?, Erdek´te emlak sektörüne 1969 yılında Mustafa Sırrı Canbaz ile adım atmıştı. Canbaz´ın, 25 yıl önce vefat etmesiyle emlak ofisini oğlu Ahmet Bayram Canbaz çalıştırıyor.
Geçmiş yıllarda yaptığı yardımlardan için üç teşekkür belgesi bulunan Ahmet Bayram Canbaz´ın sahibi olduğu ?Canbaz Emlak?, 15 yıldır Bandırma ve Çevresi Sözleşmeli Emlak Komisyoncuları Derneği üyesi.
?Emlakçı Yetki Belgesi? hakkında gazetemize açıklama yapan Canbaz, 5 Eylül 2018´de yürürlüğe giren yeni Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile emlak işletmelerinin ruhsat alabilmesi ve yenilemesi için yetki belgesi zorunluluğu getirildiğine dikkati çekti. 

Yeni çıkan yasa gereği ?Emlakçı Yetki Belgesi?ni almak üzere başvuru yapmasının ardından ofisinde gerçekleştirilen denetimi de başarıyla geçtiğini söyleyen Ahmet Canbaz, denetim sonucunda belgeyi almaya hak kazandığını belirtti.
Sırada TS onayı olduğunu dile getiren Canbaz, bu talep üzerine yaptığı başvuruyu takiben denetlendiğini, yapılan bu denetimi de başarıyla geçtiğini açıkladı.
Erdek´te doğalgaz öncesi ve sonrası konut fiyatları hakkında da görüşlerini paylaşan Ahmet Canbaz, Erdek´e doğalgazın gelmesi ile birlikte konut fiyatlarının arttığını bildirdi.
Erdek´e doğalgazın gelmesiyle birlikte kiralık ve satılık konut fiyatlarının adeta uçuşa geçtiğinin altını çizen Canbaz, ?İlçeye doğalgazın gelmesi, bölgedeki emlak fiyatları ile kiralık konut fiyatlarının artmasına neden oldu. Erdek´e doğalgaz gelmesiyle birlikte ilçemiz artık kışları da tercih edilen konut alanları
içinde yerini alırken, gayrimenkul fiyatları da arz talep dengesinin değişmesiyle yukarı doğru ivme kazandı.? dedi.
Ulaşım ve ısınma olanaklarının çeşitlenmesinin bölgedeki satılık ve kiralık daire fiyatlarını % 50 oranında artırdığına dikkat çeken Canbaz, ?Erdek´te daire fiyatları, daire tipine ve denize yakınlığına göre değişiklik arz ediyor. Kumsalı en fazla tercih edilen Çuğra bölgesi ile yeni yerleşim yeri Kanava bölgesindeki konut fiyatları diğer bölgelere göre daha yüksek seviyelerde dolaşıyor. Satılık konut fiyatlarında yaşanan artış kiralık konut fiyatlarına da sıçrarken, doğalgazın ilçeye değer kattığı gözleniyor.? diye konuştu.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek emlak fiyatları arttı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli