Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´te Emre Kaya rüzgarı esti

Erdek´te Emre Kaya rüzgarı esti

Başkan Sarı söyledi, halk dinledi

Tarihi aydınlatan panellerin, birbirinden eğlenceli etkinliklerin, tüm ziyaretçilerini coşturan konserlerin düzenlendiği ?Erdek Zamanı? Festivali coşkuyla sürüyor. İkinci günün sonunda sahneye çıkan Pop Müzik Sanatçısı Emre Kaya´nın davetiyle mikrofon alan Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın, Kaya ile birlikte düet yaptığı şarkıya cumhuriyet alanında bulunan binlerce katılımcı eşlik etti.
Erdek Belediyesi´nin ev sahipliğinde, Yeşil Valiz Turizm Derneği´nin koordinasyonunda, çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu´nun (STK) desteğiyle organize edilen Erdek Zamanı Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Kirazlı Manastırı´nda düzenlenen Ortodoks Ayini ile başlayan ikinci gün etkinlikleri, Türk ve Rum vatandaşlar arasında oluşturduğu kültür köprüsünün ardından evrensel bir dil olan müzikle misafirlerine keyifli dakikalar yaşatmayı sürdürdü. Yunan Dans Gösterisi, Zeytinliada Kültür Gezisi, ´Tarihte Erdek´ Fotoğraf Sergisi Açılışı, Narlı Kilisesi´nin tarihinin anlatıldığı buluşma, Türk Gecesi, Zumba dans gösterisinin düzenlendiği Erdek Zamanı Festivali´nin ikinci gün kapanış programında ünlü şarkıcı Emre Kaya sahne aldı. 

Konserde Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı da sahneye çıkarak şarkı söyledi. Başkan Hüseyin Sarı ve Emre Kaya´nın birlikte seslendirdiği ´Söyle buldun mu aradığın aşkı?´ isimli şarkıya, cumhuriyet alanını dolduran binlerce vatandaş eşlik etti. Meydanı hınca hınç dolduran festival konukları, ellerinde yaktığı çakmaklarla görsel şölen yaşattı.
PERSONELE DAVET
Şarkı seslendirmesinin ardından söz alan Başkan Hüseyin Sarı, Emre Kaya´nın çok sevdiği bir kardeşi olduğunu, halk konseri niteliğinde sahneye çıkarak etkinlikten herhangi bir ücret talep etmediğini, Erdek´te bulunan vatandaşlara böyle bir jest yaptığı için Kaya´ya minnettar olduğunu dile getirdi. Emre Kaya´ya festivale sağladığı katkı nedeniyle plaket ve çiçek takdim eden Başkan Hüseyin Sarı, etkinlikte canla başla çalıştıklarını ifade ettiği belediye ve resmi kurum personellerine de bir jestte bulundu. Başkan Hüseyin Sarı, festivalin geride kalan bölümünde sahne alacak sanatçıların konserlerinde belediye personelinin sırayla izinli sayılacağını, çalışanlarının hangi sanatçıyı seviyorsa o kişinin konserinde dilediği şekilde eğlenebileceğini söyledi. Festival süresince Erdek´te bulunacak vatandaşlara keyif dolu anlar dileyen Başkan Hüseyin Sarı, canını dişine takarak her türlü özveriyi gösteren resmi kurum personellerine de teşekkürü bir borç bildiğini dile getirdi. Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek Emre Kaya rüzgarı esti
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli