Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te engellilere dalış eğitimi veriliyor

Erdek´te engellilere dalış eğitimi veriliyor

Erdek´te, engelliler için 5 gün sürecek Dalış Eğitim Kampı başladı.

Erdek´te, engelliler için 5 gün sürecek Dalış Eğitim Kampı başladı.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bağcılar Belediyesi işbirliği ile Türkiye´de ilk kez Erdek´te ?Engelli Dalış Eğitim Kampı? düzenleniyor.
Engelli Dalış Eğitim Kampı için İstanbul´dan gelen 11 engelli genç, aldıkları eğitim sonrasında Türkiye´de ilk kez ´Engelli Dalış Brövesi (yeterlilik belgesi)´ alacak.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Celil Aydın ve Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Yalgın organizatörlüğünde gerçekleşen ?Engelli Dalış Eğitim Kampı?nda Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı´nda eğitim gören 11 engelli öğrenci, Erdek Meslek Yüksekokulu´nda dalış eğitimlerini gerçekleştiriyorlar. Beş farklı engel grubundan bireylerin yer aldığı dalış eğitim kampı, içeriği itibariyle de Türkiye´de bir ilk olma özelliği taşıyor.
Beş gün sürecek kampta farklı engel grubundan 11 engelli genç, teorik ve pratik dalış eğitimlerinin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yapacakları "Zafer Dalışı" etkinliği sonrasında Türkiye´de ilk kez ´Engelli Dalış Brövesi´ sahibi olacaklar.
Kampta dalış eğitimi alacak olan engelli gençlerin 30 Ağustos Zafer Bayramı´nda ´Zafer Dalışı´ gerçekleştireceklerini belirten Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Denizcilik MYO Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Yalgın, "Yaptığımız bu organizasyon Türkiye´de bir ilk olma özelliği taşıyor. Beş temel engel grubundaki engelli bireylerimize bir dalış kampı organizasyonu planladık. Bu plan kapsamında çocuklarımıza daha öncesinde ve takviye olarak verdiğimiz teorik dalış eğitimlerinin ardından havuz pratiklerini akabinde deniz eğitimleri ile birlikte eğitimlerimizi tamamlayacağız. Çocuklarımıza Türkiye Sanat Sporları Federasyonu´nun Engelli Dalış Brövelerini de vereceğiz. Son olarak da 30 Ağustos Zafer Bayramı´nda Zafer Dalışı ile dalış eğitimlerimizi tamamlayacağız." dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli