Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek´te "File Yapımı? kursu

Erdek´te

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından İŞKUR destekli, ilçede ?Mor Soğan Filesi Yapımı? kursu başlatıldı.

16 Nisan tarihinde başlatılan kurs oldukça yoğun ilgi görüyor.
İŞKUR´un desteklediği kursta 25 kursiyer eğitim alırken, kursiyerlerin günlük ücreti 25 TL, toplam bütçesi ise 24 bin 185 bin TL olarak belirlendi.
Bandırma Hizmet Merkezi İŞKUR Müdürü Emrullah Narin, dün Erdek´e gelerek kursiyerleri eğitim gördüğü atölyede ziyaret etti.
İŞKUR Müdürü Emrullah Narin´e Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan ile Erdek Ticaret Odası Sekreteri Dilek Güneş eşlik etti.
Erdek´te düzenlenen bu tür kursları oldukça başarılı bulduğunu söyleyen Narin "Bu tür kurslara destek vermekten mutluluk duyuyoruz. ?Mor Soğan Filesi Yapımı? kursu çok yerinde bir karar. Biz de İŞKUR olarak bir kursiyerin bütçesini 25 TL olarak belirledik. Bu kurs için ayırdığımız toplam bütçe ise 24 bin 185 bin TL´dir. Tüm kursiyerlere kolaylıklar diliyorum." diye konuştu.
Kurs Öğretmeni Başak Takunyacıoğlu ise kurs hakkında Narin´e verdiği bilgide "Kursiyerlerimiz sabahtan akşama kadar en fazla 3 soğan filesi yapabiliyor. File yapımı oldukça uğraş isteyen bir iş. Zaman zaman ipliklerdeki tozlar nedeniyle nefes almakta güçlük çekiyoruz. Kursiyerlerimiz kendilerini geliştirdikleri takdirde en fazla günde 4 adet file yapabileceğini tahmin ediyorum." şeklinde konuştu.

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan ise yapığı açıklamada "Erdek´in Kapıdağ Yarımadası kırsal mahallelerinde başta Ballıpınar olmak üzere mor soğan üretiminin fazla olduğunu biliyoruz. Bizlerde soğan filesi yapımı kursunu açma kararı aldık. 25 kursiyerimizin kurs sonuna kadar yapabildikleri soğan filelerini Erdek Ticaret Odası ile yaptığımız anlaşmaya göre tanesini 1 TL´den satın alacaklar" dedi.
?Mor Soğan Filesi Yapım? kursunun 31 Mayıs 2018 Perşembe günü sona ereceği öğrenildi.
Haber: Tuncay Ertan

/resimler/2018-5/22/2354570553578.jpg



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli