Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´te geleceğin atletleri yeteneklerini sergiledi

Erdek´te geleceğin atletleri yeteneklerini sergiledi

Erdek´te ?3. Küçükler Atletizm Festivali? başarıyla tamamlandı.

Erdek´te ?3. Küçükler Atletizm Festivali? başarıyla tamamlandı.
195 minik sporcunun katılımıyla 2 Mayıs Perşembe günü Erdek´te düzenlenen ?3. Küçükler Atletizm Festivali?nde renkli görüntüler vardı.
Ana sınıfı, İlkokul 1-2-3 ve 4. sınıflar ile Ortaokul 5 ve 6. sınıfları kapsayan yarışmalar; Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü, Erdek Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirildi.
Yarışmalar (2013-2014), (2011-2012), (2009-2010) ve (2007-2008) olmak üzere 4 kategoride yapıldı.

Her yaş grubuna uygun olarak yapılan ferdi kısa mesafe (40 Metre, 60 Metre) yarışmalarının devamında her okul, kurduğu takımlarla 4x50 Metre bayrak yarışmasında kıyasıya bir mücadele içine girdiler.
Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan, Erdek Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu, 18 Eylül Ortaokulu Müdürü Cumhur Duru, okullardan gelen idareci, öğretmenler, veliler ve öğrenciler büyük bir heyecanla yarışmaları izlediler.
Yarışma bitiminde dereceye giren sporculara madalyaları verildikten sonra, Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü tarafından yarışma alanında bulunan herkese dondurma ikramında bulunuldu.
Atletizm Festivali hakkında açıklama yapan Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan, Türk sporuna ciddi anlamda emek vererek, ilçemize kazandırdığı sayısız şampiyonluklara ve milli sporculara sahip olan Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü ile işbirliği yaptıklarını söyledi.
Atletizm Milli Takım Antrenörü ve Erdek Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Niyazi Gülhan´da ?Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz minik sporculara yönelik olan atletizm festivalini güzel bir şekilde tamamlamış bulunmaktayız. Halk Eğitim Merkezi ile yıllardır güzel bir uyum içerisinde çalışmaktayız. Yapmış olduğumuz bu festivalin işbirliğine bu yıl Gençlik ve Spor Müdürlüğünü´de ekledik. Kurumlar arası işbirliği güzel olunca, sonucu her zaman güzel olur. Özellikle söz konusu evrensel bir gerçek olan, sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz olan SPOR ise mutlaka herkesin destek olabileceği bir şeyler vardır. Öncelikli amacımız sporun sayesinde çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutup, ülkesine ve milli değerlerine bağlı, bedenen, ruhen ve zihnen sağlıklı bireyler yetiştirmektir. Bunları başarabildiğimiz zaman, performansa dönük spor alanındaki başarımız zaten olacaktır. Tabi bunları nasihatle, konuşmayla yapamayız. Sürekli çalışmak, kendimizi yenilemek zorundayız. Erdek´te çok sayıda Türkiye Şampiyonu olan sporcuların yanında, 2024 Olimpiyatlarına Aday Adayı seçilmiş 3 tane de Milli Sporcu bulunmaktadır. Bu sporcuların yaşamını araştırdığınızda, sürekli çalıştıklarını göreceksiniz. Son olarak herkesin kendi sağlığı için spor yapmasını öneriyorum.? dedi.
Haber: Ahmet Pesen



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu