Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te gönüllü kadınlar maske üretiyor

Erdek´te gönüllü kadınlar maske üretiyor

Erdek´te, bir araya gelen gönüllü kadınlar korona virüsü nedeniyle artan maske ihtiyacı için harekete geçti.

Erdek´te, bir araya gelen gönüllü kadınlar korona virüsü nedeniyle artan maske ihtiyacı için harekete geçti.

Erdek merkez Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan´ın öncülüğünde kurulan Erdek Kadın Dayanışma Platformu üyeleri, Erdek Belediyesi´nin tahsis ettiği toplantı salonunda kurulan atölyede yoğun bir şekilde maske üretimini gerçekleştiriyor.

Üretilen maskeler vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Korona virüsü salgınına karşı vatandaşlar önlemlerini artırırken, maske ve dezenfektan ürünlerine talep, büyük bir artış gösterince, Erdek Kadın Dayanışma Platformu çatısında bir araya gelen gönüllü kadınlar, bu ihtiyacı karşılamak için Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nde görevli bir kursiyerin öncülüğünde ücretsiz maske üretmeye karar verdi.

Erdek Belediyesi de bu projenin hayata geçirilmesi için destek verirken, gönüllü kadınlar Erdek İmam Hatip Lisesi´nde hazırladıkları bir atölyede maske üretimine başladı.

Gönüllü kadınların maske üretimi devam ederken, bilinmeyen bir nedenle İmam Hatip Lisesi´nde maske üretimleri engellenen gönüllü kadınlar çalışma atölyelerini Erdek Belediyesi´ne ait toplantı salonunu taşımak zorunda kaldı. Kısa bir süre geciken maske üretimi yeniden hız kazandı.

Yaşanan bu son gelişmeler hakkında bilgi vermek üzere gazetemizi ziyaret eden Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, hedeflerinin 10 bin maske üretmek olduğunu bildirdi.

Maske üretim çalışmalarını Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde görevli bir kursiyer organizasyonunda geçtiğimiz günlerde Erdek İmam Hatip Lisesi okul binasında başlandığını söyleyen Baycan, art niyetli kişilerin kendilerini şikayet etmeleri üzerine üretime bir süre ara vermek zorunda kaldıklarını belirtti.

Bu yaşanan olumsuzlukları Erdek Belediyesi´nin kendilerine kucak açması ile çözüme kavuşturulduğuna vurgu yapan Baycan, ?Erdek Belediyesi toplantı salonunda kadınlarımız ile birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Korana virüs salgını gibi lanet bir hastalıkla mücadele ettiğimiz şu günlerde herkes birbirine köstek değil destek olmalı. Biz burada siyaset yapmıyoruz, kazanç elde etmiyoruz. Kadın dayanışması yaparak emek verip maske üretiyoruz, destek vermek isteyen herkese de kapımız açık olup projemizin başarılı olacağına inanıyoruz. Hedefimiz şimdilik 10 bin maske üretmek." diyerek sözlerine ekledi.
Haber: Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli