Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Erdek´te Hijyen Eğitimi verildi

Erdek´te Hijyen Eğitimi verildi

Erdek Ticaret Odası ile Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası organizasyonuyla, yaklaşık 300 esnafa ve çalışanına hijyen eğitimi verildi.

Erdek Ticaret Odası ile Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası organizasyonuyla, yaklaşık 300 esnafa ve çalışanına hijyen eğitimi verildi.
Hijyen eğitimi zorunlu
Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonu´nda 22-23 Haziran 2017 tarihleri arasında 2 gün süreyle devam eden eğitim öncesi katılımcılara bilgi veren Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Gıda Denetim görevlileri; Hijyen Eğitimi Yönetmeliği´nin 5 Temmuz 2013 tarihli 28698 sayılı Resmi Gazetede yayınlandığını ve bu yönetmenlik gereği gıda üretim ve perakende işyerleri başta olmak üzere, çeşitli sıhhi ve gayrisıhhi işyerlerinde çalışanların portör muayeneleri ve tetkiklerinin yapılmayıp, bunun yerine çalışanların hijyen eğitimi alması gerektiğini söyledi. 

Hijyen eğitimi ile ilgili iş ve işlemlerinin, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü´nce yürütüldüğünü belirten gıda denetimcileri; ?Bu yönetmelik kapsamındaki iş kollarında faaliyet gösteren işyerlerinde çalışanların işyeri sahipleri ve işletenlerce bu eğitimleri almak zorundalar. Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymadıkları takdirde idari para cezası verilecektir" açıklamasında bulundu.
Hijyen eğitimi hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından, tüm katılımcılara 2 süreyle hijyen konusunda bilgiler aktarıldı.
Eğitimin sona erdikten sonra, katılımcılara sınav yapıldı. Sınavı başarıyla geçenlere sertifikalarının 15 Temmuz günü verileceği bildirildi.
Diğer yandan Erdek Ticaret Odası ile Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası´ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Yeni kayıt olmuş esnafımız ve daha hijyen eğitimi almayan esnaf ve çalışanları bağlı bulundukları odaya başvurarak kayıt olabilirler. Belirli aralıklar ile yapılan eğitimler devam edecektir.?
Haber : Bülent Özgü



Anahtar Kelimeler: Erdek Hijyen Eğitimi verildi
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli