Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te Hz. Mevlana için Anma Programı düzenlendi

Erdek´te Hz. Mevlana için Anma Programı düzenlendi

Erdek Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu (A.V.Ç.) İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından, Mevlana Celaleddin-i Rumi´yi Anma Haftası nedeniyle bir anma programı düzenlendi.

Erdek Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu (A.V.Ç.) İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından, Mevlana Celaleddin-i Rumi´yi Anma Haftası nedeniyle bir anma programı düzenlendi.
Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi´yi anma programı, Erdek Öğretmenevi Konferans Salonu´nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, Erdek A.V.Ç. Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programa Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Belediyesi Başkan Vekili Nimet Kalafat, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, Erdek İlçe Müftüsü Adem Eser, Erdek Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Mazak, Erdek İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Salman Koçu, ilçemizdeki resmi kurumların müdür ve amirleri, Erdek İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler, siyasi partilerin temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Erdek Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mevlana Celaleddin-i Rumi´yi Anma Haftası programının açılış konuşmasını yapan Erdek A.V.Ç. Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Arif İriş, Mevlana Celaleddin-i Rumi´nin sadece Türk ve İslam Alemi için değil bütün insanlık alemi için çok büyük bir değer olduğunu belirterek, 2007 yılının UNESCO tarafından "Mevlana Yılı" ilan edildiğini hatırlattı. 

Konuşmanın ardından devam eden programda Mevlana Celaleddin-i Rumi Aşkın Dansı Belgeseli Erdek Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından orotoryo gösterisi olarak sergilendi.
Programda Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yer aldığı Semazen ekibi sundukları gösteriyle göz doldurdu.
Program sonunda Mevlana Celaleddin-i Rumi´yi Anma Haftası nedeniyle ilçemiz okullararası düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Belediyesi Başkanı Vekili Nimet Kalafat ve Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz tarafından verilerek program sona erdi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı