Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´te ilk sanat-kültür etkinliğinin mimarlarındandı

Erdek´te ilk sanat-kültür etkinliğinin mimarlarındandı

Tiyatro oyuncusu Genco Erkal, o yılları anlattı

Özel Haber : Önder balıkçı

1958 yılında, Erdek´te, ?Genç Oyuncular? ismi altında ilk sanat ve kültür şenliğini düzenleyenler arasında yer alan günümüzün tanınmış tiyatro oyuncusu Genco Erkal, o yılları anlattı. Erkal, o yıllarla ilgili duygu ve düşüncelerini şöyle yansıttı:
?1958 yılı yaz aylarında, o zamanlar kendi halinde küçük bir sahil kasabası olan Erdek´te bir mucize gerçekleşti. ?Genç Oyuncular´ adıyla bir araya gelen bir avuç üniversiteli genç, tiyatro, sinema, müzik, edebiyat, görsel sanatları kapsayan, ülkemizin ilk dört başı mamur kültür ve sanat festivalini gerçekleştirdiler. Erdek Şenlikleri birkaç yıl sürdü ve büyük ses getirdi. İstanbullu sanatseverler, etkinlikleri izlemek için Erdek´e koştular. Gazeteler, büyük ilgi gösterdiler ve sanırım bu şirin kasabanın bugünkü görkemli turistik merkez durumuna gelmesinde, ?Genç Oyun cular´ın yarattığı Erdek Şenlikleri´nin büyük etkisi oldu
Daha sonraki yıllarda oteller, villalar yapıldı, inanılmaz bir turistik patlama yaşandı ama ne yazıktır ki, kültür ve sanat adına en ufak bir kıpırdanma olmadı. Şimdi bu alanda yeni girişimlerden söz ediliyor. O zamanın ?Genç Oyuncuları´ olarak biz, bundan büyük sevinç duyarız. Yıllar önce attığımız tohumların geç de olsa yeşermesi bizi inanılmaz derecede mutlu eder. Erdek´i yönetenler ve tüm Erdeklilere başarı ve mutluluk dileklerimi iletiyorum.? 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli