Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´te kanalizasyon şebekesi yenilenecek

Erdek´te kanalizasyon şebekesi yenilenecek

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek´te kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmaları başladığında ilçede 2-3 yıl yol sorunu yaşanabileceğini belirtti.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek´te kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmaları başladığında ilçede 2-3 yıl yol sorunu yaşanabileceğini belirtti.
Başkan Sarı, Erdek´te kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmaları hakkında görüşlerini aktardı.
Erdek´te kanalizasyon şebekesinin 1974, su şebekesinin ise 2002´den kalma olduğuna dikkati çeken Başkan Hüseyin Sarı, şunları söyledi:
?Su şebekemiz idare eder. Ancak kanalizasyon şebekemizi önümüzdeki aylarda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yenileyecek. Bu iş için BASKİ tarafından 86 milyonluk yatırım yapılacak. Eylül başlarında yapımına başlanacak bu şebeke için 110 kilometrelik cadde ve sokak kazısı yapılacak. Doğalgaz ise yaz sonuna dek merkez ilçenin her yerine ulaşacak. Aslında, doğalgaz şebekesi döşenmesi nedeniyle bozulan cadde ve sokakları yeniden yapacaktık ama eylül ayında, kanalizasyon şebekesi için yolların yeniden kazılacağı gerçeği karşısında, milli servete zarar vermemek için şimdilik yamalarla kapatmaya çalışıyoruz. Kısacası, ben de yollarımızın toz-toprak olmasından memnun değilim ama 2-3 yıl daha dişimizi sıkmak zorundayız. Kanalizasyon da yapıldığında Erdek´in, 50 yıllık alt yapısı tamamlanmış olacak.?
Sarı, ana arter olarak gördükleri Hükümet Caddesi´ni asfalt yapma çalışmalarını sürdürdüklerini, bu caddedeki tretuvarları da yenilemeyerek yama yapacaklarını, bu arada önümüzdeki dönemde, Erdek-İlhanlar arasına 1,5 kilometrelik duble yol yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Kemal dağdelen
5.06.2020 17:51:23
İşte şimdi yandık.Aslında başkan haklı.Şebeke su tesisatı eski..Her yerden patlayıp çatlıyor.Her taraf göl oluyor.Kalızan yerler toprakla doldurulduğundan kışın çamur yazın toz..Çoğu yerlerde kanalizasyon yok..Yazın vidanjörlerle dolan çukurlar çekiliyordu.Erdek kadar geri kalmış daha tek bir belde yoktur.Değil 3 yıl 30 yıl daha Erdeğin işi bitmiştir.

  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu