Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdekte, Kariyer Festivali

Erdekte, Kariyer Festivali

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) ile İŞKUR işbirliğinde düzenlenen ?Kariyer Festivali? etkinliği Erdek ilçesi ile devam etti.

Onyedi Eylül Üniversitesi KAGEM ve İŞKUR işbirliğiyle 20-23 Kasım tarihleri arasında üniversitenin meslek yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ?Kariyer Festivali? etkinliğinin üçüncüsü Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu´nda gerçekleştirildi.
Kariyer Festivali´ne katılan Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Kırtay Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kırtay, Grand Asya Hotel Genel Müdürü Ömer Kurubaş, Eken Otel Müdürü Halil Alp Güngör ve Baştaş Grup İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Niyazi Yıldız yaptıkları konuşmalarıyla gündemle ilgili görüşlerini paylaştılar.
Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık konuşmasında, ?Hangi mesleğe girerseniz çalışarak istediğiniz hedefe ulaşabilece-ğinizi düşünüyorum. 

Çalışmak karşılıksız kalmaz emek sarf ettiğinizde mutlaka karşılığını bulacaktır. Anne babalarınız da sizlerden onu bekliyorlar. Sizler kıymetlisiniz kendi kıymetinizi de bilin derim. Hepinize sevgi ve saygılar sunuyor başarılar diliyorum.? dedi.
Kırtay Otel Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kırtay, 50 yılını verdiği turizm sektöründeki izlenimlerini aktarıp öğrencilere nasihatlerde bulundu.
Grand Asya Hotel Genel Müdürü Ömer Kurubaş, ?Ben okuyorken hedefimin ne olduğunu hangi branşa sahip olmam gerektiği konusunda planlama yapmıştım. Bunu lisede yaptım ve akabinde bunun üzerine çalışmaya başladım. Üniversitede yaz döneminde de turizm sektöründe çalıştım. Üniversite bitince sektöre girdiğimde gönüllü olarak fazla mesai yapardım. Gerçekten de bu işin temelinde çalışmak yatıyor.? dedi.
Eken Otel Müdürü Halil Alp Güngör, ?Erdek´te küçük bir işletme ve restoranla işe başladım. Fakat yeterli gelmediği için tanınmış otellere mal tedariği yaptım. Bu sayede otellerle tanışmış oldum. Şu an çalıştığım otelde de yiyecek içecek tedarik ederek işe başladım. O yüzden tavsiyem okulunuzu bitirin kolunuza da bileziğinizi takın. Ben bu bileziği takarak işe başladım. Bölümünüz ne olursa olsun bunu severek yapmanız lazım.? diye konuştu.
Baştaş Grup İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Niyazi Yıldız, ?Benim işim direk insanlarla ve çalışanlarla. Esas görevimiz personel ile işverenler arasında köprü olabilmek. Şu anda çalışmak isteyen ve staj olanağı isteyen öğrencilere de yardımcı olmak isteriz. Öğrencilere en büyük tavsiyem kendinize güvenmenizdir. Diploma ve hayata bakış açınızın olması ve takım çalışmasına sahip olmanız da bizim açımızdan önemlidir.? dedi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdekte Kariyer Festivali
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false