Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Erdek´te karne heyecanı

Erdek´te karne heyecanı

Erdek´te 3318 öğrenci ile toplam 337 öğretmen dünden itibaren 15 günlük yarıyıl tatiline girdiler.

Erdek´te 3318 öğrenci ile toplam 337 öğretmen dünden itibaren 15 günlük yarıyıl tatiline girdiler.
Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz´le birlikte 2018/2019 eğitim öğretim dönemi 1. yarıyılın sona ermesi nedeniyle okullarda düzenlenen karne dağıtım törenlerine katıldı.
Katıldığı karne dağıtım törenlerinde, öğrenci ve veliler ile sohbet eden Kaymakam Ekrem Çalık, öğrencilere kitap ve çeşitli hediye dağıttı.
Katıldığı karne dağıtım törenlerinde, öğrencilere yarıyıl tatilini iyi değerlendirmelerini, oyun ve eğlencenin yanında bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Kaymakam Çalık, öğrencileri, velileri ve öğretmenleri kutladı.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz ise, konuşmasına Erdek´te öğretmen sayısı 337, öğrenci sayısı 3.318 olarak başlarken, ilçede 4 lise, 6 ortaokul, 8 ilkokul ve 1 anaokulu olduğu bilgisi verdi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Camgöz, konuşmasında şunları kaydetti:
?Değerli Öğretmenlerim, Sevgili Öğrenciler ve Kıymetli Veliler: Özverili çalışmalarla sürdürülen yoğun ve yorucu bir eğitim öğretim döneminin daha sonuna geldik. Öğrencilerimizin, anne ve babaların heyecanla beklediği karnelerle birlikte yarıyıl tatiline girmiş bulunmaktayız.
Sevgili Öğrenciler; Derslerden, etkinliklerden yorulup bunaldığınız için iki haftalık tatil ikinci döneme daha iyi hazırlanmanız, motivasyonunuzu arttırmanız için bir teneffüs olacaktır. Bu iki haftalık teneffüsü en çok dinlenerek, eğlenerek ve kitap okuyarak değerlendirmenizi istiyorum. Fırsat bulduğunuzda 1.dönem işlediğiniz konuların bir tekrarını yaparak öğrendiğiniz bilgileri hatırlamanızda fayda var. Karne sizin eksikliklerinizi fark etmenizde bir araçtır. Eğer istediğiniz başarıya ulaşamadığınızı düşünüyorsanız verimli bir tatil dönemi geçirmenizi ve önümüzdeki eğitim öğretim döneminde daha gayretli çalışmanızı tavsiye ederim.
Sayın velilerimiz; Karneleri için yapacağımız değerlendirmeler çocuklarımıza mutluluğu ya da mutsuzluğu yaşatacaktır. Bu yüzden çocuklarımızın öz güvenini zedeleyecek tutumlardan özellikle kaçınmalı yapıcı, onarıcı, destek ve teşvik edici bir yaklaşım benimsemeliyiz. İsteğimiz öğrencilerimize ders çalışma konusunda baskı yapmamanız bunun yerine onların sorumluluklarında hep yanlarında olduğunuzu göstermenizdir.Tatilde ve devamında onlarla birlikte kitap okuma saatleri yapmanız hem aile içi iletişimi geliştirecek hem de kitap okuma alışkanlığını arttıracaktır. Tatili fırsat bilerek aileler çocuklarımızla daha fazla zaman geçirmenizde fayda var. Öğrencilerimiz ikinci döneme daha hazır, daha istekli olarak başlamaları konusunda sizlerin desteği önemli bir pay olacaktır.
Değerli meslektaşlarım; Öncelikle öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel anlamda gelişmeleri için özveri ile gerçekleştirdiğiniz çalışmalardan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizler içinde, yorucu geçen bir dönemin ardından iki haftalık dinlenme tatilinin iyi olacağını düşünüyorum.Bu yarıyıl tatili,yarının geleceğini kurmak adına üstlendiğimiz sorumluluk için ikinci döneme en iyi şekilde hazırlanmanız açısından iyi gelecektir. Tüm çocuklarımıza ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyor, sağlıcakla kalmalarını temenni ediyorum."
2018/2019 Eğitim-öğretim yılında, ilçemizde 4 lise, 6 ortaokul, 8 ilkokul ve 1 anaokulunda, 3318 öğrencinin eğitim gördüğü, toplam 337 öğretmenin eğitim verdiği belirtildi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek karne heyecanı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli