Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek´te kedi katliamı

Erdek´te kedi katliamı

Erdek´in Kurbağalıdere sahilinde çok sayıda kedinin ölü bulunması, ilçedeki hayvan severlerin tepkilerine yol açtı.

Erdek´in Kurbağalıdere sahilinde çok sayıda kedinin ölü bulunması, ilçedeki hayvan severlerin tepkilerine yol açtı.
Hafta sonu havanın güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşlar sabah erken saatlerinde yürüyüş yapmak için gittikleri Kurbağalıdere sahil bandında karşılaştıkları manzara karşısında şoke oldular.
Sahil bandının başından sonuna kadar olan yürüyüş güzergahında, çok sayıda kedi ölüsü ile karşılaşan vatandaşlar büyük tepki gösterirken, hayvanların muhtemelen birisi veya birileri tarafından zehirlenerek öldürüldüklerini tahmin ettiler.
CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna´nın başvurusu üzerine hayvanları itlaf edenlerin belirlenebilmesi için DKMP (Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü) veteriner ve Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucunda kedilerin cins bir köpek tarafından katledildiği tesbit edildi.
Güvenlik güçlerinin yapmış olduğu çalışmalardan duyuduğu memnuniyeti dile getiren Tuna, "Bu sevimli dostların kime ne zararı olabilir? Yazık günah değil mi? Savunmasız bu yavruların cins bir köpek tarafından katledilmiş, Emniyet müdürlüğü ekipleri bu olayı yapan köpeğin sahipli olup olmadığını araştırıyor. Bu duyarlılığından dolayı Erdek Emniyet´ine teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
Kurbağalı sahil bandında yaşanan bu olaydan birkaç gün önce, yine bazı kedi ölümlerinin Erdek Vergi Dairesi´nin bulunduğu sokakta da görüldüğü öğrenildi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek kedi katliamı
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli