Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´te kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı

Erdek´te kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı

Erdek´te faaliyet gösteren Ahmet Öğrenir İnşaat firması, ilçemizin iki farklı noktasında kentsel dönüşümün startını verdi.

Erdek´te faaliyet gösteren Ahmet Öğrenir İnşaat firması, ilçemizin iki farklı noktasında kentsel dönüşümün startını verdi.
Ahmet Öğrenir İnşaat Firması kurucusu ve sahibi Ahmet Öğrenir, kentsel dönüşümü; ömrünü tamamlayan ya da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen binaların yıkılarak yerlerine modern, daha yaşanabilir ve depreme dayanıklı olan yapıların inşa edilmesini sağlayan özel proje olarak tanımladı.
Erdek Hükümet Caddesi ve Okul Caddesi´nde başlatılan kentsel dönüşümün insan hayatı için çok önemli olduğunun altını çizen Ahmet Öğrenir, Erdek´te kentsel dönüşümü ilk olarak kendilerinin başlattığını söyledi.
Hükümet ve Okul Caddelerinde kentsel dönüşüm için harekete geçildiğini belirten Öğrenir, ?Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na bağlı kentsel dönüşüm ofislerine ya da bakanlıkça yetki verilen lisanlı denetleme kuruluşlarına başvuruda bulunmalıdır.
Riskli yapı analizi yapılarak yapının riskli olduğu belirlenirse bu durumda kentsel dönüşüm kapsamına alınır ve yıkım aşamasına geçilir. Yapının yıkılması için 60 günlük süre tanınır. Ev sahiplerine kentsel dönüşüm taşınma yardımı verilirken kentsel dönüşüm kira yardımı için de başvuruda bulunan kişilere 18 ay kira yardımı yapılmaktadır. Yine aynı zamanda kentsel dönüşüme girecek daire sahiplerine bankalardan düşük faiz oranı ile kredi kullanma imkanı sunulmaktadır.? dedi.
Ahmet Öğrenir İnşaat firması olarak, dürüst ve yenilikçi kadrolarıyla Erdek halkına hizmet edecek olmanın mutluluğunu yaşayacaklarına vurgu yapan Öğrenir, ?Erdek´in bir çok noktasında kentsel dönüşüme girecek binalar var. Örneğin bir binada 3/2 oranında çoğunluk sağlandığı takdirde o bina kentsel dönüşüme girebilir. Gayrimenkul sahiplerine güven verme açısından teminat mektubu veriyoruz. Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen tüm vatandaşlarımıza bilgi vermek için ofisimize bekliyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



ahmet duru
13.11.2020 14:02:58
bilhasa zubeyde hanim caddesindeki binalar en az 30 senelik binalar guven vermiyor. ogretmen evini hemen yiktilar . vatandas icin de kentsel donusumu buyuksehir belediye ilgilenmeli

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli