Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek´te Keşfedilmemiş cennet

Erdek´te Keşfedilmemiş cennet

Erdek´e bağlı eski köy, yeni mahalle Ormanlı, ?keşfedilmemiş, gizli kalmış bir cennet? olarak dikkat çekiyor

Erdek´e bağlı eski köy, yeni mahalle Ormanlı, ?keşfedilmemiş, gizli kalmış bir cennet? olarak dikkat çekiyor.
Erdek´e 24 kilometre uzaklıkta olup, şirin bir tatil yöresi konumunda bulunan Ormanlı, tertemiz denizi ve bozulmamış, doğal ortamı ile özellikle dinlenmek amacıyla gelenleri mutlu ediyor.
Muhtar Nihat Erdoğmuş, kışın sadece 25 hane olan Ormanlı´ya yaz sezonunda, özellikle İstanbul ve Bursa´dan, yaklaşık bin kişinin tatil için geldiğini vurgularken, şunları söyledi:
?Uzun yıllardır sıkıntısını çektiğimiz kaynak suyumuz, Kapıdağ´dan, 70´lik borularla geldi. Böylece en az 10 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak olan suya kavuştuk. Bu nedenle BASKİ´ye teşekkür ediyoruz. Ancak, BASKİ´nin, geriye dönük olarak konut ve işyerlerine 226 lira tahsilat yazması bazı vatandaşların tepkilerine yol açtı. Bu vatandaşlar, su saati bile olmayan bu yerlere yazılan su parasını yüksek buluyorlar. Yine, mahallemizin elektrik sorunu da hiç kalmadı. Yaklaşık bir yıl önce tüm elektrik direklerimiz yenilendi. Bu arada, mahallenin içinde bulunan kör dere yatağını da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ıslah ederek, yer altına aldı.?
Erdek Kaymakamlığı ve Erdek Belediyesi´nin de mahallelerine desteğinden memnun olduklarını vurgulayan muhtar Erdoğmuş, şöyle konuştu: 

?Bugüne kadar Ormanlı´nın doğal yapısının bozulmamasını sağladık. Bu nedenle de mahallemiz, turizm açısından ayrı bir yere sahip bulunuyor. Mahallemizde, genellikle İstanbul ve Bursalılara ait 50 dolayında yazlık ev bulunuyor. Bu arada ev pansiyonculuğumuz da var.?
Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü´nün, mahallelerinde zeytin sineği ile ilgili başlattığı ?pilot uygulama?nın da sonuçlarının olumlu olacağına inandığını belirten Erdoğmuş, ?Mahallemizde turizm gelirinin dışında zeytincilik de var. Bu nedenle zeytin ürününü de önemsiyoruz. Ormanlı´da balıkçılık ise hiç yok. Bu arada kışın, Orman İşletme Müdürlüğü´nden aldığımız Kocayemiş odunu da bazı vatandaşlar için küçük de olsa gelir kaynağı oluşturuyor? dedi.
Eski Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız´ın da görev yaptığı süre içinde mahallelerine büyük katkıları bulunduğunun altını çizen muhtar Nihat Erdoğmuş, ?Şu anda en önemli isteğimiz, hâlen stabilize olan Ormanlı-Ballıpınar mahalleleri arasındaki 12 kilometrelik yolumuzun asfalt yapılmasıdır. Bunu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden bekliyoruz? diye konuştu.
Erdoğmuş, muhtarlıktaki diğer dört aza Şaban Eroğlu, Sercan Öztürk, İlyas Akgün ve Mahmut Özgör ile uyum içinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek Keşfedilmemiş cennet
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false