Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´te "Kırmızı Çizgi" uygulaması

Erdek´te

İçişleri Bakanlığı tarafından ´Yayalar Kırmızı Çizgimiz´ sloganıyla başlatılan farkındalık çalışması, diğer il ve ilçelerde olduğu gibi Erdek´te de start aldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından ´Yayalar Kırmızı Çizgimiz´ sloganıyla başlatılan farkındalık çalışması, diğer il ve ilçelerde olduğu gibi Erdek´te de start aldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun "30 Mart´ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz" paylaşımıyla tanıttığı uygulama, ilçemizde de hayata geçirildi.
Erdek Halitpaşa İlkokulu önünde yapılan farkındalık etkinliğine, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Erdek Emniyet Müdürü Faik Karabaş, Erdek İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yzb. Halil İbrahim İlanku, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte Kırmızı çizgiyi çeken Kaymakam Atasoy "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu´nun ´30 Mart´ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz´ paylaşımıyla ilçemizde de bu uygulamayı başlatarak, ´Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir´ mesajını vererek sürücülerde farkındalık oluşturulmasını sağlamaya çalışıyoruz." dedi.
Etkinlik, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy´un öğrencilere hediye vermesi ve yapılan uygulama hakkında bilgileri aktarmasıyla sona erdi.
Yaya geçidinde denetim yapan trafik ekipleri buradan geçen araçları durdurarak, sürücülere yaya ve okul geçitlerinde karşıdan karşıya geçen veya geçmek için bulunan yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri gerektiği uyarısında bulundu.
Haber: Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli