Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´te ?Mevlid-i Nebi Haftası? etkinliklerle kutlanıyor

Erdek´te ?Mevlid-i Nebi Haftası? etkinliklerle kutlanıyor

Peygamberimiz Hz. Muhammed´in doğumu nedeniyle düzenlenen ?Mevlid-i Nebi Haftası? çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Peygamberimiz Hz. Muhammed´in doğumu nedeniyle düzenlenen ?Mevlid-i Nebi Haftası? çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
?Mevlid-i Nebi Haftası? nedeniyle bir program hazırlayan Erdek İlçe Müftülüğü tarafından, İlçemiz Çakıl Mahallesi´nde peygamberimiz dualarla anıldı.
Akşam ilâ yatsı namazı arasında gerçekleştirilen programa, Balıkesir İl Müftüsü Ramazan Topcan´da katıldı. İl Müftüsü Topcan vaaz verirken, Erdek İlçe Müftüsü Adem Eser´de programda bir konuşma yaparak haftanın anlam ve önemini geceye katılanlara anlattı.
Programa ayrıca, Bursa Emir Sultan Cami görevlisi Mesut Topcuoğlu´da misafir olarak katıldı.
Mahalle halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen programda Çakıl mahalleli öğrenciler Kur´an-Kerim´ler ve ilahiler okudular. Program sonunda cemaate ve misafirlere simit-ayran ikramında bulunuldu. 

Karşıyaka´da Mevlid-i Nebi töreni
Karşıyıka Mahallesi´nde, akşam namazı ilâ yatsı namazı arasında icra edilen programda İlçe Müftüsü Adem Eser, vaaz vererek cemaati bilgilendirirken, programda Kur´an-ı Kerim ve ilahiler okundu.
Genç-yaşlı ve öğrencilerin yoğun olarak katıldığı programın sonunda ikramda bulunuldu.
Erdek Piri Reis Camii´nde ?Mevlid-i Nebi Haftası? kutlandı
Erdek Merkez Piri Reis Camii altında faaliyet yürüten Piri Reis 4-6 Yaş Kur´an Kursu´nda ?Mevlid-i Nebi Haftası? dolayısıyla bir program tertip edildi. Program 22 Kasım Perşembe günü öğleden sonra gerçekleştirildi.
Minik yavrularımızın gönüllerinde Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)´in sevgisini yeşertmek için düzenlenen programda, yine minik yavrularımız öğrendiklerini okuyup, ilahiler söyleyerek İslâm´a olan sevgilerini arttırdılar.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli