Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te milli servet çürüyor

Erdek´te milli servet çürüyor

Kapatılan cezaevi kaderine terk edildi.

Adalet Bakanlığı tarafından kapatılan Erdek Kapalı Ceza ve Tevkif Evi binası bakımsızlıktan çürüyor.
Erdek´te 58 yıl boyunca ceza ve tevkif evi olarak kullanılan bina boşaltılmasının ardından kaderine terk edildi.
14 Ağustos 1956 tarihinden itibaren ilçede kapalı ceza ve tevkif evi olarak kullanılan bina, 2014 yılında kapatılarak, tutuklu ve hükümlüler Bandırma Kapalı Cezaevi´ne nakil edilmişti.
Cezaevi binasının kapatılmasının ardından kaderine terk edilen binanın yıkık ve viran hali bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin ediyor.
Geceleri ıssız ve karanlık olan binanın çevresi uyuşturucu ve alkol alan kişilerce kullanıldığı yönünde şikayetler her geçen gün artarken, yetkililerin bu duruma acilen bir çözüm bulması isteniyor.
Erdek Belediye Başkanlığı tarafından 2015 yılında bu binanın kütüphaneye dönüştürüleceği yönünde açıklama yapılsa da, şu an için böyle bir çalışmanın başlatılmadığı gözleniyor.
Söz konusu bina bahçesinin moloz, çöp ve içki şişeleriyle dolu olduğunu ifade eden vatandaşlar, yetkilileri göreve davet ederek bu olumsuz gidişata ivedilikle son verilmesini talep ediyor.
Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek? Bina kaderine mi terk edilecek yoksa Erdek´e hizmet etmeye devam mı edecek? bunu hep birlikte göreceğiz?
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek milli servet çürüyor
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli