Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te mutasyonlu virüs endişesi

Erdek´te mutasyonlu virüs endişesi

Erdek´te Atatürk Mahallesi´nde tespit edilen mutasyonlu virüs nedeniyle söz konusu mahallede bazı haneler karantinaya alındı.

Erdek´te Atatürk Mahallesi´nde tespit edilen mutasyonlu virüs nedeniyle söz konusu mahallede bazı haneler karantinaya alındı.
Erdek İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Erdek Kaymakamı A.Atakan Atasoy başkanlığında 1 Mart 2021 tarihinde toplandı.
korona virüs önlemlerinin görüşüldüğü toplantıda; Korona virüs (Covid-¬19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, 1 Mart 2021 günü saat 18:30´dan itibaren ikinci bir karar alınıncaya kadar İlçemiz Atatürk Mahallesi´nde mutasyonlu Covid-19 vaka ve temaslı sayılarının giderek artması sebebi ile mutasyonlu vaka ve temaslıların bulunduğu hanelerin karantina altına alınmasına karar verildi.
Karantinalı hanelerin, hane giriş-çıkışlarının sorumlu kolluk birimi tarafından kontrol altında tutularak takip edileceği öğrenilirken, kırsal Çakıl Mahallesi´nde korona virüs vakalarının artış göstermesi üzerine 9 Şubat´ta hane bazlı karantinaya alınan hanelerde, vakaların artış göstermemesi ve azalması üzerine söz konusu hanelerde karantina uygulaması sonlandırıldı.
Öte yandan; kırsal Çakıl Mahallesi´nde bulunan karantinalı vatandaşların kontrol ve denetimleri ise ilgili birimlerce yapılmasına devam edilecek.
Haber :?Tuncay Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı