Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek´te örgün eğitim hareketli geçecek

Erdek´te örgün eğitim hareketli geçecek

Kaymakam İsmail Karadaş: ?İnsanların kişisel üretimleri çok önemli duruma geldi?

Erdek İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Plânlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Kaymakam İsmail Karadaş´ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Deniz Üs ve Garnizon Komutanlığı adına Dz.Kur.Alb. Alper Yeniel, Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak, Emniyet Müdürü Erol Acar, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Volkan Kocatürk, İlçe Mal Müdürü İ. Turgut Karamercan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü A. Erdem Eren, Maarif Müfettişi Mümtaz Turcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, Tapu Müdürü Ahmet Nazım Ergün, yaygın eğitimden sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü Rüstem Tüt, Erdek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hanife Şahan ve Kapıdağ Ticaret Meslek ve Anadolu Lisesi Müdürü Ali Yongalı katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş, Halk Eğitim Merkezi kurslarının önemine dikkati çekerken, ?Haftanın 7 günü, vatandaşlarımıza yönelik bu kursların çok yararlı olduğuna inanıyorum? dedi. Karadaş, Erdek´in turizm bölgesi olmasına paralel şekilde hizmet sektöründe nitelikli insan yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Ardından, geride bıraktığımız 2014-2015 eğitim-öğretim yılında açılan kurslar hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak, ?Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında, örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, ya da örgün eğitim sisteminin herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademeden ayrılmış, ya da bitirmiş bireylere, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlayıcı nitelikte toplam 169 kurs açılmış olup bu kurslarımızda 1743 kadın, 1374 erkek olmak üzere toplam 3117 kursiyere eğitim verilmiştir? dedi.
Daha sonra, önümüzdeki 2015-2016 eğitim-öğretim yılında açılması düşünülen kurslar ve bu konudaki önerilerin görüşülmesine geçildi. İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, bu sezonda, Erdek´te boğulma olayı yaşanmamasının sevindirici olduğunu vurgularken, açılan cankurtaran eğitimlerinin de sürdürülmesini istedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, bu yıl, Erdek´e bağlı Karşıyaka ve Çakıl mahallelerinde, kadınlara yönelik süt hijyeni ve zeytin budama eğitimine yöneleceklerini belirtti.
Kaymakam İsmail Karadaş, ilçenin bir turizm merkezi olması nedeniyle başta peynir, zeytin ve pekmez olmak üzere Erdek´teki 1-2 sokağın, bu gibi işlenmiş ve kaliteli ürünlerin satışına ayrılmasının yararına dikkati çekti. Kaymakam Karadaş, şunları söyledi:
?Ayrıca, örgün eğitim kurslarına katılarak, çeşitli üretimlerde bulunan vatandaşlarımızın, bu ürünlerini pazarlamaları için 1-2 sokak da onlara verilebilir. Böylece onların, aile bütçelerine katkı sağlamalarına destek olunabilir. Bu arada, Ayvalık, Edremit gibi ilçelerde, bu ürünlerin nasıl pazarlandığı konusunda bir araştırma yaparsak yararlı olacaktır. Dünya, artık üretim modelini değiştirdi. Devletin değil, vatandaşların üretime yönelmeleri önemseniyor. Biz de bu gelişmeye ayak uydurmalıyız.?
Toplantıda, örgün eğitim kapsamına alınması gereken konular arasında ?Turizm Rehberliği? ve ?Kapıdağ Rehberliği? konuları ön plâna çıktı.
AÇILACAK KURSLAR
Toplantıda, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında, Erdek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü´nce açılması plânlanan kurslar hakkında da Kurum Müdürü Yusuf Bayrak tarafından bilgiler verildi. Buna göre, şu kursların açılacağı belirtildi:
Bilgisayar işletmenliği, bilgisayar destekli muhasebe, İngilizce 1-2, AÖO-AÖL-YGS ve KPSS sınavlarına hazırlık, el sanatları, dikiş-nakış, giyim teknolojisi, resim, ahşap boyama, katı, sıvı, gaz yakıtlı kalorifer ateşçisi, havuz suyu operatörlüğü, fotoğrafçılık, evde çocuk bakımı, hasta ve yaşlı refakatçisi, cenaze hizmetleri, emlak danışmanlığı, avcı eğitimi, halk oyunları, bağlama eğitimi, Türk Halk Müziği, okuma-yazma, hijyen, MTSK sınav sorumlusu, arı yetiştiriciliği, zeytin ağacı budama, sürü yönetimi eğitimi, bağımlılıkla mücadele, seramik şekillendirme, Osmanlı Türkçesi imlası, aile eğitimi, aşçı çırağı ve yardımcılığı
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Bayrak, lise mezunları için üniversite sınavlarına yönelik kursları ise 28 Eylül 2015´te başlatacaklarını, kursların, saat 17.00-22.00 arasında gerçekleştirileceğini açıkladı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli