Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´te ?Osmanlı Sucuğu? yok satıyor

Erdek´te ?Osmanlı Sucuğu? yok satıyor

Erdek´te üretilen ?Osmanlı Sucuğu? büyük ilgi görüyor. Bu özel sucuğun, bölgede önce kendileri tarafından üretilmeye başlanıp daha sonra...

Erdek´te üretilen ?Osmanlı Sucuğu? büyük ilgi görüyor. Bu özel sucuğun, bölgede önce kendileri tarafından üretilmeye başlanıp daha sonra diğer kasaplar tarafından da üretildiğine dikkati çeken ve ilçede 1962 yılından beri hizmet veren Dilek Kasabı´nın sahibi Hüseyin Küçük, şunları söyledi:
?Bu özel sucuğun üretim ruhsatını 15.5.2007´de aldık. Koyun, kuzu ve dana karışımından oluşan sucuğumuzda fabrikasyon değil, doğal, organik baharatlar kullanıyoruz. Bu organik baharatlarımızı Gaziantep, Maraş ve Hatay´dan getiriyoruz. Yine yapay bağırsak yerine doğal bağırsağın bulunduğu sucuğumuzu, istekler doğrultusunda özel olarak, acılı da üretebiliyoruz. Osmanlı sucuğunun içinde kesinlikle sakatat yer almıyor. Bu sucuğu, içinde bulunduğumuz yaz aylarında, haftada 100 kilo civarında satıyoruz. Müşterilerimize, istedikleri kadar, istedikleri gramajda keserek veriyoruz. Yaz aylarında çok ilgi gören bu sucuğumuz, kurumasına bile fırsat kalmadan satılıyor. Vatandaşların yanı sıra lokantalar da Osmanlı sucuğundan alıyorlar. Kışın ise haftada iki sucuk yapıyoruz.?
Sağlığa aykırı ve hiçbir kanserojen maddenin bulunmadığına dikkati çektiği ?Osmanlı Sucuğu?nun kilosunu da, diğer normal sucuklar gibi 37 liradan sattıklarını belirten Hüseyin Küçük, yaz döneminde ilçeye tatil için gelenlerin, bu sucuğu başta İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük kentler olmak üzere her yere götürdüklerini sözlerine ekledi.
Haber Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek Osmanlı Sucuğu satıyor
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli