Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´te seçim

Erdek´te seçim

Hasan Yapakçı, Erdek Belediye Başkan Vekili oldu

Hakkında verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Erdek Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan mimar Hüseyin Sarı´nın yerine CHP´den mühendis Hasan Yapakçı seçildi. Oylamaya, 15 meclis üyesi katıldı.

Belediye Meclis salonunda, meclis birinci başkan vekili Recep Eren´in yönetiminde gerçekleşen oylamada CHP ve İyi Parti´den oluşan ?Millet İttifakı?, CHP´li Hasan Yapakçı´yı aday gösterdi. AK Parti ve MHP´den oluşan ?Cumhur İttifakı?nın adayı ise MHP´li Mehmet Ali Yağcı´ydı.

Medyanın alınmadığı oylama, yasa ve yönetmelik gereğince üç tur olarak yapıldı. Her üç oylamada da ?Millet İttifakı?nın 9 oyunu firesiz olarak alan Hasan Yapakçı, Belediye Başkan Vekilliğine seçilirken, ?Cumhur İttifakı?nın adayı Mehmet Ali Yağcı´ya ise 6 oy çıktı.

Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Erdek Belediye Başkan Vekili Yapakçı, ?Beni bu göreve layık bulan meclisimize teşekkür ediyorum. Erdek´in ve Kapıdağ´ın çözüm bekleyen sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapacağız? dedi.

                                   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek seçim
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli