Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te sel felaketinin ön hasar tespit çalışmalarına başlandı

Erdek´te sel felaketinin ön hasar tespit çalışmalarına başlandı

Erdek´te Perşembe günü başlayan ve yaklaşık 5 saat süren aşırı yağmur hayatı olumsuz yönde etkiledi.

İlçemiz Tek Zeytinlik mevkiinde eski dere yatağının taşması nedeniyle trafiğe kapanan Erdek-Bandırma Karayolu yoğun çalışmalar sonunda, saat 23.30 sularında karayolu tek şerit ve kontrollü olarak yol ulaşıma açıldı. Dün de Erdek ve mahallelelerinde gün boyu çalışmalar devam etti.
Balıkesir Valiliği´nin internet sitesi üzerinden yayınlanan yazılı açıklamada, Tatlısu Mahallesinde 35 ev 50 araç ve yol üzerinde bulunan fırın ve işyerlerinin, Büyükbakraç mevkiindeki tersanede bir barakanın oluşan hortum sonucunda, Ballıpınar Mahallesinde 70 ev, 10 araç, Karşıyaka Mahallesinde 4 ev Şahinburgaz Mahallesinde 1 ev, Çakıl Mahallesinde 2 araç, Doğanlar Mahallesinde 5 ev, 1 fırın, Çeltikçi Mahallesinde 1 ağıl, 1 iş yeri, Harmanlı Mahallesinde 2 ev zarar gördüğü. Dere yataklarının taşınan molozlarla dolarak çevresine zarar verdiği, sahilde bulunan küçük teknelerin hasar gördüğü belirlenmiştir.

Ağırlıklı olarak sel sularının Ballıpınar ve Tatlısu Mahallelerinde daha büyük hasara yol açtığı, Devlet Su İşlerine ait iş makineleri an itibarıyla bu iki mahallede de çalışmalar sürdürmektedir.
Yıldırım düşmesi sonucunda Erdek Düzler mevkiinde 2, Çakıl Mahallesinde 2 adet büyükbaş hayvan, Sel suları neticesinde Ballıpınar Mahallesinde 10 küçükbaş hayvan, aşırı yağış sonucunda Yukarıyapıcı Mahallesinde bulunan bir tavuk çiftliğinde 5.000 tavuk telef olmuştur.
Meydana gelen sel felaketine Bandırma Karayolları Müdürlüğü, Bandırma AFAD Müdürlüğü, Erdek Belediyesi, Erdek İtfaiye Müdürlüğü, BASKİ Müdürlüğü iş makineleri ile müdahalede bulunulmuş, hasarlarla ilgili tespit çalışmalarına başlanılmıştır.
Haber?Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli