Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek´te ?Süslü Kadınlar Bisiklet Turu? yapılacak

Erdek´te ?Süslü Kadınlar Bisiklet Turu? yapılacak

?Süslü Kadınlar Bisiklet Turu?, 24 Eylül 2017 Pazar günü, Erdek´te de yapılacak.

?Süslü Kadınlar Bisiklet Turu?, 24 Eylül 2017 Pazar günü, Erdek´te de yapılacak.
Tur, ülke genelinde, aynı gün, saat 16.00-17.00 arasında, İzmir başta olmak üzere 50 ilçede, eş zamanlı olarak gerçekleşecek.
İzmir merkezli başlayıp, Türkiye´nin birçok kentine yayılan, gönüllü kadınların gerçekleştirdiği bir etkinlik olan turu herhangi bir kuruluş, kurum, parti veya şirket üstlenmiyor.
Tur, ülke genelinde, bu turu ilk kez İzmir´de yaşama geçiren, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Gür´ün, İzmir´de yıllardır tarih öğretmeni olarak görev yapan kızı Sema Gür organize ediyor. Turda para alınmadığı gibi kâr amacı da güdülmüyor.
Tura katılmak için kayıt da gerekmiyor. Kadınlara sadece ?Bisikletinizi ve kendinizi süsleyip gelin!? mesajı veriliyor.
Yavaş ve kısa mesafeli olarak düzenlenen tur için bisiklet getirmek ise kişilerin sorumluluğunda bulunuyor. İsim patent hakları gereği Sema Gür´den izinsiz tur yapılamıyor.
ERDEK TURUNU AYFER YAZICI ORGANİZE EDECEK
?Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu yolları sarsın? sloganıyla organize edilen ?Süslü Kadınlar Bisiklet Turu?, 24 Eylül´de, ülkemizdeki 50 kentin yanı sıra Bandırma ve Erdek´te de yapılacak. 

Bandırma´daki turu, Bandırma 3. Noter Başkatibi Necdet Aytekin´in kızı Hazal Saraçoğlu, Erdek´tekini ise Ayfer Yazıcı organize edecek. Erdek´teki tura katılmak isteyenler, saat 16.00´da, süslenmiş bisikletleriyle cumhuriyet alanında toplanacak. Ardından, toplu olarak önce ?Çuğra?, sonra ?Kurbağalıdere? bölgelerine hareket edilecek.
Erdek turuna, Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar F. Özlem Sarı da destek verecek.
SEMA GÜR´ÜN AÇIKLAMASI
Öte yandan, Volkan Oğuz´un başkanlığındaki Bandırma Rotary Kulübü, geçtiğimiz günlerde, Erdek´te düzenlediği gecede, ?Süslü Kadınlar Bisiklet Turu?nu, İzmir´de, 2013 yılında kuran Sema Gür´ü konuk etti.
Bandırma´nın eski İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden Orhan Gür´ün kızı olduğunu vurgularken, şunları söyledi:
?20 yıldan beri İzmir Amerikan Koleji´nde tarih öğretmeni olarak görev yapıyorum. 38 yaşımdayken, yakın arkadaşlarımın bisiklete merak saldıklarını gördüm. Hatta bazı arkadaşlarım, 50 yaşındayken bisiklete binmeye başladılar. Ben ise beş yıl öncesine dek hiç bisiklete binmemiştim. Babama, bu durumu açtığımda, ?Sen, hiç üzülme. Ben sana bisiklet kullanmayı öğretirim´ dedi. Bunun üzerine, gözlerden uzak olması için babam, bana gece 24.00´ten sonra bisiklet kullanmayı öğretti. Sonra arkadaşlarım, bisikletle dağ gezileri de yapmamızı istediklerinde korktum ve ?Ben, dağlara çıkamam´ diye düşündüm. Ancak daha sonra korkumu üzerimden atarak, dağ bisikleti de alıp dağlara çıktım. Astım hastalığım var. Önceleri, nefesim tıkanıyordu ama sonra her şey düzene girdi. Hastalığımla barıştım.?
Kendisine ?Uçuşan Teker? lakabı takılan Sema Gür, sosyal medyadan örgütlendiklerini belirtirken, şöyle konuştu:
?2013´te İzmir´de düzenlediğimiz ilk tura 200, 2014´te 500, 2015´te 1.000, 2016´da ise 3.000 kişi katıldı. Bu yıl, 24 Eylül´de beşincisini yapacağız. Hâlen, bizi sosyal medyadan 20 bin kişi izliyor. Turu organize etmemizin nedenlerini şöyle anlatmak isterim. Bisiklet, özgürlüktür. Bisiklet, genelde erkek egemen bir spor olarak bilinir. Biz, bunun tersini kanıtlamak istiyoruz. Sloganlarımızdan biri de, ?Kadın, sokağa çıkarsa dünya değişir´ olarak belirlendi. Kadınlar, ne kadar eğitimli olurlarsa olsunlar, bisikletle yola çıkmaktan korkuyorlar. Bu korku zincirini de kırmayı hedefliyoruz. Atatürkçü, cumhuriyetçi bir grup içinde bulunmak bana büyük bir mutluluk ve gurur veriyor.?
Farkındalık yaratmak ve kadınların bisiklete yönelmesine dikkat çekmek adına turun ismini ?Süslü Kadınlar Bisiklet Turu? olarak belirlediklerini vurgulayan Gür, İzmir´de kız çocuklarının okutulmasına ekonomik katkı sağlamaya çaba harcadıklarını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false