Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Erdek´te tek duruşmalık dava

Erdek´te tek duruşmalık dava

Başkan Yardımcısının özrü şikayetten vazgeçirdi

Erdek´te 25 yıl yaşadıktan sonra ölen Alman vatandaşı Peter Matthiessen, vasiyeti üzerine Erdek´te ilk kez oluşturulan Hıristiyan Mezarlığı´na defnedildi.
Peter Matthiessen´in eşi Aysel Matthiessen, cenazenin defni için destek istemek üzere gittiği Erdek Belediye Başkan Yardımcısı H.A´nin kendisine ve eşine hakaret ettiğini öne sürdü.
"Siz hangi duygularla gömülmek istersiniz?" diye soran H.A´nın daha sonra istavroz işareti yaparak, "Ha de canım ha de canım, sizde böyle olmuşsunuz. Gömülecek, gömülecek kocan" dediğini öne süren Matthiessen, defin işlemlerinin ardından Erdek Cumhuriyet Savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Soruşturma sonunda ´Hakaret´ suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan H.A´nın yargılanmasına başlandı. Duruşmada söz alan Aysel Matthiessen, "Onun bana ve eşime özür borcu var. Bizden özür dilerse kendisini affederim." dedi. Bunun üzerine H.A. "Bu işin uzamasını istemiyorum. Hatam varsa özür dilerim" deyince açılan dava ilk duruşmada bitti.
Dava açmasındaki tek amacının H.A´nın kendilerinden özür dilemesi olduğunu belirten Aysel Matthiessen, özürden sonra kendisine davayı geri çekmek kaldığını bunu da yaptığını ifade etti.
Mezar taşında ?Ruhuna El Fatiha´ yazıyor
Hıristiyan Mezarlığı´nda defnettikleri eşinin mezarına koymak için yaptırdıkları mezar taşına görevlinin farkında olmadan ´Ruhuna El Fatiha´ yazdığını, bunun da çok hoşuna gittiğini belirten Aysel Mattiessen, "O yazıyı görünce çok duygulandım. Değiştirmeyi hiç düşünmedim. Çünkü benim kocam dünya insanıydı. Her dinden insanlar onu seviyordu. Müslüman arkadaşları da çok fazlaydı. Mezarına gelen komşuları onun için dua okuyor. Buda benim hoşuma gidiyor." diye konuştu.

Haber : E. Özcan-T. Ertan

/resimler/2015-10/9/1722103391118.jpg



Anahtar Kelimeler: Erdek duruşmalık dava
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı