Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´te temsili askerlik töreni

Erdek´te temsili askerlik töreni

7 engelli vatandaş, bir günlüğüne asker oldu

Erdek Deniz Üssü Mayın Filosu Komutanlığı´nda engelli bireylerin bir günlük temsili askerlik töreni gerçekleştirildi. Ailelerinin de izlediği törende engelli vatandaşlar Hüseyin Şahin, Lokman Karakuş, Hacı Bayram Bölükbaş, Orhan Kurban, Mikail Fırat, Muhammed Abdullah Coşkun ve İsmail Korkmaz yemin ettiler.

Erdek Deniz Üssü ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Ateş Kalkan´ın da hazır bulunduğu törende Kurmay Başkanı Vekili olarak konuşan İkbal Binbaşı Nail Öztürk, ?Bugün, bir gün süreli bile olsa kutsal vatani görevlerini yerine getirmek için Türk Silahlı Kuvvetleri´ne katılan kardeşlerimizin yemin töreni için toplanmış bulunuyoruz. Askerlik hizmetinin çok daha fazla anlam kazandığı bir özel gün yaşıyoruz? dedi.

Temsili askerlik uygulamasının, Türk Milleti´nin vatan sevgisinin göstergesini ortaya koyan dünyadaki ilk ve tek uygulama olduğuna dikkati çeken Öztürk, Temsili askerlik uygulaması kapsamında bugün engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin bir gün süreli bile olsa askerlik ortamını yaşamasına ve bu hazzı tatmalarına imkân sağlamaya çalışılmış, aramıza katılan silah arkadaşlarımızın gönüllerinden geçen duygu ve düşüncelerini paylaşmak bize manevi bir güç vermiştir" diye konuştu.

Engelli ailelerine de seslenen Öztürk, şunları söyledi:

?Sizler her çeşit güçlüğe göğüs gererek ve hiçbir karşılık beklemeden engelli çocuklarınıza destek olmaya ve onların hayatlarını kolaylaştırmaya çalışmaktasınız. Çalışma ve çabalarınız her çeşit takdirin üzerindedir. Ne mutlu sizlere ki, yürekleri vatan sevgisiyle dopdolu olan bu gençleri bu yaşlara getirerek Türk Silahlı Kuvvetleri´nin saflarına katılmalarını sağladınız. Bizler, sizler ve arkadaşlarımızla böyle anlamlı bir gün geçirmekten büyük bir onur ve gurur duyduk. Büyük fedakârlık ve özveriyle büyüterek yetiştirdiğiniz ve bir gün için bizlere emanet ettiğiniz evlatlarımız, enerjilerini Atatürk Devrimleri´nden almış, birlik ve beraberliğin en güzel sembolü olarak karşınızda gururla durmaktadır. Onları bugünlere getiren siz anne ve babaları en içten duygularımla kutluyorum.?

Binbaşı Öztürk, bir gün süreyle silâh altına alınan engellilere de şöyle seslendi:

?Türk Silahlı Kuvvetleri yıllardan beri köklü gelenekleri, disiplinli eğitim seviyesiyle milletinin bağrından çıkmış, yüce milletine sadakatle hizmet eden, aldığı her görevi üstün başarıyla yerine getiren en yüce kurum ve Türk Milleti´nin geleceğe uzanan kapısıdır. Bugün, hatırası hayatınız boyunca anılarınızdan ve yüreğinizden çıkmayacak mutlu bir gündür. Biraz sonra sizler, vatan ve millet uğruna sadakatle görev yapmak ve gerektiğinde canını seve seve vermek üzere mukaddes bayrağımız üzerindeki silâhı tutarak ve omuz omuza vererek yemin edecek ve Türk Silahlı Kuvvetleri´nin silâh arkadaşlığı saflarına katılacaksınız. Silâh arkadaşlığı, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna, düşünce ve istekleri bir bütün olarak aynı amacı korkusuzca uygulamak demektir. Edeceğiniz bu yemin her zaman, her yerde karşınıza çıkacak zorlukları yenmede sizlere güç verecek, ömrünüz boyunca haklı gururunuz olacaktır. Sizlerin sevginizde, düşüncenizde ve başarınızda engel yoktur. Biz bugün bunları gördük, yaşadık, sizlerle gurur duyduk. Bizim yüreğimizde sizler için engel yoktur. Çalışarak ve üreterek topluma katkı sağlayan, hedefini ailesi ve içinde yaşadığı çevresiyle birlikte mutlu ve umut dolu bir yaşam sürmek olarak belirleyen siz değerli kardeşlerimizin her zaman yanında bulunmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Sizleri seviyor ve sizlerle gurur duyuyoruz. Bundan sonra da gönlümüzün ve komutanlığımızın kapıları sizlere sonuna kadar açık kalacaktır. Yüce Türk Millet, ordusunu sevgiyle bağrına basan bir millettir. Bu sevgi ve güven kalesi bize emanet edilen mirastır. Bu mirası korumak ve savunmak en önemli görevimizdir. Andınız, yüce milletimize, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri´ne, değerli ailelerinize ve sizlere hayırlı uğurlu olsun.?

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek temsili askerlik töreni
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli