Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´te turizm belgeli sadece 10 tesis var

Erdek´te turizm belgeli sadece 10 tesis var

Erdek, ülkemize turizmi getiren ilk ilçe olarak tanınır.

Erdek, ülkemize turizmi getiren ilk ilçe olarak tanınır. Ancak bugün, Erdek´te Turizm Belgeli? sadece 10 tesis bulunuyor. Diğer otel ve moteller, belediyeye bağlı olarak hizmet veriyor. Turizm kenti olmamasına karşın Bandırma´da 12 turizm belgeli otel yer alıyor.
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı´dan alınan bilgiye göre Balıkesir´in Marmara ve Ege´de 300 kilometrelik sahil şeridi bulunuyor. 

Çaltı, Balıkesir ilindeki yaz turizminin yaklaşık üç ay sürdükten sonra eriyip gittiğine dikkati çekerken, ?İlimizdeki turizmi çeşitlendirerek 12 aya yaymak zorundayız. İstanbul´a çok yakın bulunan Erdek, Kapıdağ ve Bandırma´nın bazı kıyıları, kolay ulaşılabilecek ve huzur içinde dinlenilebilecek yerler arasında bulunuyor. Bu avantajımızı iyi değerlendirmeliyiz. Geçen yıl, turizm sezonuna girilirken Erdek´te ?Mavi Bayrak´ yoktu. Bu sezon öncesinde 3 bayrak alınacağını sanıyorum? dedi.
Çaltı, Erdek´in başta Kyzikos olmak üzere tarih ve arkeoloji turizminden de çok iyi yararlanması gerektiğine işaret etti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli