Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te Turizm Haftası kutlandı

Erdek´te Turizm Haftası kutlandı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ?Turizm Haftası? kapsamında ilçemizde de etkinlikler düzenlendi.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ?Turizm Haftası? kapsamında ilçemizde de etkinlikler düzenlendi.
Erdek Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleşen programa Erdek Kaymakam Vekili Mehmet Sert, Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, daire amirleri, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve davetli katıldı.
Erdek Atatürk İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan bu yılki ?Turizm Haftası? kutlama programında, okul öğrencileri tarafından şiirler okundu, tiyatro gösterileri yapıldı, halk oyunları gösterileri sunuldu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Özgür Koçak yaptı.
Koçak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Turizm, ekonomiyi geliştirmesi, istihdam yaratması, doğal, kültürel ve sosyal çevrenin korunmasındaki etkisi ve dış ödemeler dengesine olumlu katkıları nedeniyle ülkelerin kalkınmasında önemli bir yer tutmaktadır. 

Önceleri turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan hafta, günümüzde anlamını da değiştirmiştir. Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, alternatif turizm türleri ile bu konuda bakanlık ve turizm sektörü tarafından yapılan çalışmalar, projeler hafta boyunca çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmakta, turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler ve elimizdeki değerlere sahip çıkma konusunda halkımız bilinçlendirilmektedir. Yurdumuzda turizm hareketleri son yıllarda canlanmıştır. Özellikle son yıllarda büyük turizm yatırımları yapıldı. Yabancı turistlerin rahatlıkla konaklayacakları modern oteller ve moteller yapıldı. Temiz, ucuz, lezzetli Türk yemekleri sunan lokantalar açıldı. Plajlar, kampingler, eğlence yerleri, alışveriş merkezleri ile turiste en iyi hizmet getirildi. Bu konuda devletin görevleri yanında vatandaş olarak da hepimize önemli görevler düşmektedir. Bu görevlerin başında turistik yerlerimizi tanıtmak, korumak, geliştirmek, temizliğine çok dikkat etmek gelir. Yerli olsun, yabancı olsun turist temizlik ister, güler yüz, doğruluk ister. Turistlere karşı göstereceğimiz sıcak ilgi, yakınlık, onlara yardımcı olmak Türk konukseverliğinin, Türk vatandaşlığının gereği ve insanlık borcudur. Ülkemizden memnun olarak ayrılan turist, daha çok turistin gelmesinin önünü açar. Daha çok turist, kalkınma, zenginlik, mutluluktur. ?Güleryüz, turistler için tavsiye mektubudur´, ?Turizm yolu, barış ve kalkınma yoludur´, ?Turizm; hizmetle gelişir, sevgi ile büyür´ sloganları ile konuşmama son verirken; programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor; hepinize saygılar sunuyorum.?
Kutlama etkinlikleri "Memleketim" şiirinin okunması, "Uyanık Esnaf ve Turistler" adlı skecinin canlandırılmasıyla sürdü.
İlçemizde turizm işletmeciliği yapan kişilerle gerçekleştirilen röportajlar, slayt sunumu eşliğinde davetlilere izletildi.
Halk oyunları gösterilerinin sunulması ve "Türkiye" adlı şiirin okunmasının ardından program ödül töreni ile son buldu.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek Turizm Haftası kutlandı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli