Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´te yaşanan hava kirliği soru önergesi verdirdi

Erdek´te yaşanan hava kirliği soru önergesi verdirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Sağlık Bakanlığı´na hava kirliğine önlem olarak ne gibi tedbirler alındığını sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Sağlık Bakanlığı´na hava kirliğine önlem olarak ne gibi tedbirler alındığını sordu.
Güney Marmara Bölgesinde yaşanan hava kirliliğinin halkın sağlığını tehdit ettiğini vurgulayan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verdiği yazılı soru önergesinden sonra şimdide konuyu Sağlık Bakanlığına taşıdı.
?Halkın sağlıyla ilgili durumlarda yetkililerin gerekli önlemleri biran önce alması önem arz etmektedir´ diyen Havutça, Balıkesir´deki hava kirliliğiyle ilgili Sağlık Bakanlığının ne gibi önlemler aldığını sordu.

Konun peşini bırakmayan Havutça, son dönemlerde Balıkesir bölgesinde özellikle Erdek´te yaşanan hava kirliliğinin halkın sağlığını tehdit ettiğini, solunum yolları rahatsızlıkları nedeniyle hastanelere başvuran yurttaş sayısı ve yaş gruplarını da Sağlık Bakanına sordu.
Erdek´te yaşanan hava kirliliğinin insan sağlığını tehdit ettiğinin altını çizen Havutça, Sağlık Bakanlığının hava kirliliğinin yoğun olduğu bölgelerde bir eylem planının olup olmadığını da sordu.
Havutça, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´nun cevaplaması için verdiği yazılı soru önergesinde şu ayrıntılara yer verdi: ?İçinde bulunduğumuz kış aylarında kirliliğin boyutlarının her geçen gün arttığı Erdek İlçemizde artan hava kirliliği tüm ilçe sakinlerimizin sağlığını olumsuz etkilemekte, özellikle sağlık problemleri olanları zor durumda bırakmaktadır.
Bu bağlamda; Balıkesir merkez ve ilçelerde 2015 yılı Kasım ayı başından bu yana hastanelere, sağlık ocaklarına, semt polikliniklerine solunum yolları rahatsızlıkları nedeniyle başvuran yurttaş sayısı ve yaş grupları nedir? Erdek başta olmak üzere Balıkesir bölgesinde yaşanan hava kirliliğinin solunum yolları rahatsızlıklarındaki artışa etkisi ne orandadır? Sağlık Bakanlığı olarak hava kirliliğinin yoğun olduğu bölgelerde bir eylem planınız var mı??
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli