Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek´te zeytin üreticileri bilgilendirildi

Erdek´te zeytin üreticileri bilgilendirildi

Marmarabirlik´in desteği ve 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin organizasyonu ile Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Akademisyenleri tarafından müstahsilimizi bilinçlendirmek amacıyla ?Zeytinde Verim Neden Düştü? başlığı altında bilgilend

Marmarabirlik´in desteği ve 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin organizasyonu ile Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Akademisyenleri tarafından müstahsilimizi bilinçlendirmek amacıyla ?Zeytinde Verim Neden Düştü? başlığı altında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonu´nda gerçekleşen toplantıya, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Akademisyenleri Prof. Dr. Haluk Başar, Doç. Dr. Cevriye Mert, Doç. Dr. Nabi Alper Kumral ve Doç. Dr. Himmet Tezcan zeytin yetiştiriciliği hakkında sunum yaptı. 

Zeytinde budama, zeytinin gübrelenmesi, zeytinin sulanması, zeytin bahçelerinde görülen önemli zararlılar, sofralık zeytin işleme teknolojisi ve zeytinyağı üretim teknolojisi hakkında görsel slaytlar eşliğinde yapılan bilgilendirme sunumunun ardından karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden toplantı sona erdi.
Çok sayıda üretici ortağın ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısına Erdek Kaymakamı Hasan Erkal, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol ve yönetim kurulu üyeleri, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, Erdek CHP ilçe Başkanı Metin Uysal ve belediye meclis üyeleri katıldı.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli