Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek´te 10 Kasım Atatürk´ü Anma Töreni

Erdek´te 10 Kasım Atatürk´ü Anma Töreni

Atamızı saygı, sevgi ve özlemle andık

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde ilçemizde düzenlenen törenle anıldı.

Cumhuriyet Alanındaki tören Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunulması ile başladı.  Ardından Mustafa Kemal Atatürk´ün hayata gözlerini yumduğu saat 9´u 5 geçe, sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı´nın okunmasıyla buradaki tören son buldu.

Törenin ikinci bölümü Erdek Anadolu Lisesi salonunda yapıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Aslı Sertkaya yaptı.

Konuşmasına "10 Kasım Bayrağı yarıya indirme değil, Bayrağı daha yükseklere çekme günüdür gururla" diyerek başlayan Sertkaya şu ifadelere yer verdi "Atatürk, bir çocuğu kırmayacak kadar sevecen, bir ağacı kesmemek için evini yer değiştirecek kadar tabiat dostu, atına, köpeğine sevgi ile yaklaşan bir hayvan sever. Atatürk aydın bir insan olmak için her şeyi göze alacak kadar kararlı, binlerce kitabı notlar alarak okuyacak kadar kitap dostu, sınırsız bilgi dağarcığını genç nesillere aktarmak için kitaplar yazan bir yazar.

Atatürk askerlik mesleğini cani kadar seven, bu mesleği hayat tarzı olarak benimseyen, üniforma aşığı bir asker, cepheden cepheye savaştan savaşa koşan başarılı bir komutan.

Atatürk tim insanlara saygılı, kaliteli sohbetlerin sevdalısı bir dinleyici, karşısındakine en güzel biçim ve üslupla hitabeden bir konuşmacı, dikkatli, sempatik, pratik akıllı, cömert, cesur bir vatansever. Eşsiz bir lider.

Atatürk dikkatli, sempatik, pratik, akıllı cömert cesur bir vatansever fedakar.

Atatürk diline, kültürüne kökten bağlı, Türk olmakla gurur duyan, tarihe ışık tutan, geçmişe ışık olan bir tarih bilimci.

Uykusundan, istirahatinden vazgeçip “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” diyecek kadar ara vermeksizin çalışan bir Türkiye sevdalısı. Cumhuriyete, halk iradesine, eşitlik, yenilik, özgürlük uğruna yüreği kor alevler gibi yanan bir devlet adamı. Birleştirici, ikna edici, inandırıcı, beyinleri kalpleri okumayı bilen bir konuşmacı. Çocuklara bayram hediye eden, geleceği gençlere teslim eden bir öğretmen.

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 84. yılında Türk Ulusu'nun yüreğinde ölümsüzleşen Büyük Önder Atatürk'ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor, ve şükranlarımı sunuyoru." dedi.

Tören sinevizyon gösterisi ve öğrencilerin drama oyunu ile devam etti. 

Atatürk’ü anma programı, ilçemiz okullar arası düzenlenen “Ataya Saygı” temalı şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarına katılan ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Törene; Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan  Karışık, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Ceyhun Mırız, Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, Jandarma Komutanı Halil İbrahim İlanku,  parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek´ Kasım Atatürk´ Töreni
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı