Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdekte 30 Marttaki seçime 10 siyasi parti giriyor

Erdekte 30 Marttaki seçime 10 siyasi parti giriyor

Erdekteki siyasi partiler meclis üyesi aday listelerini seçim kuruluna verdi.

Erdek`teki siyasi partiler meclis üyesi aday listelerini seçim kuruluna verdi.
Siyasi partiler seçim için aday adayları başvurularının dün son günüydü. Bugünden sonra meclis üyesi aday adaylığı için başvuru yapılamayacak.
Dün, siyasi partiler seçim kuruluna aday listelerin ilettiler. Seçilen belediye başkanın mensup olduğu partiden ağırlıklı olarak belediye meclis üyeleri seçiliyor, adayların listesi artık belli.
Yerel seçimlerde partiler, kimleri aday olarak gösterdi. Belediye meclis üyeliği için aday olanlar açıklandı. 30 Mart`taki yerel seçimlerde yarışa girecek olanlar kimler? AK Parti, CHP, MHP ve diğer siyasi partilerden kimler belediye meclis üyeliği adaylığı için uygun bulundu. Dün saat 17:00`de ilçemizdeki siyasi partiler, belediye meclis üyesi adaylarının isimlerinin yer aldığı listelerini Erdek İlçe Seçim Kurulu`na verdiler.        
Bu süreçten sonra herhangi bir aday değişikliği yapılamayacak. Bazı mevcut belediye meclis üyeleri tekrar belediye meclis üyesi olarak gösterilirken kimi isimler ise ilk kez belediye meclis üyeliği için başvurdu.
Erdek`te 10 parti seçime girerken, 3 parti ise sadece meclis üyeleri için aday çıkaracak
Erdek`te seçime girecek partiler: 1- Bağımsız Türkiye Partisi 2- Büyük Birlik Partisi 3- Halkın Demokrasi Partisi (Sadece meclis) 4- Türkiye Komünist Partisi (Sadece meclis) 5- Özgürlük ve Dayanışma Partisi  (Sadece meclis) 6- Milliyetçi Hareket Partisi 7- Saadet Partisi 8- AK Parti 9- Cumhuriyet Halk Partisi 10- Demokratik Sol Parti.
Erdek İlçe Seçim Kurulu`na sunulan listeler üzerinde yapılacak incelemeler 20 Şubat 2014 tarihine kadar devam edip askıya çıkarılacak. Ay sonunda ise listelerdeki isimler kesinleşmiş olacak.
Mehmet Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli