Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek'te ambulans eksikliği yaşanıyor

Erdek

Sağlık Bakanlığı’nca Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere, ilçemizde hizmet veren ambulans sayısının yetersizliği sağlık alanındaki sıkıntıları beraberinde getiriyor.

Sağlık Bakanlığı’nca Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere, ilçemizde hizmet veren ambulans sayısının yetersizliği sağlık alanındaki sıkıntıları beraberinde getiriyor. 

Erdek'te ambulans sayısında yaşanan eksik nedeniyle vatandaşlar yetkililerin bir an önce bu hayati soruna çözüm bulmalarını talep ediyor.  

Trafik kazalarının ve acil vakalarının yoğun olduğu Erdek'te ambulans eksikliği nedeniyle müdahalenin geç yapılması hayati risklere neden oluyor. 

Erdek Neyyire Sıkta Devlet Hastanesi’ndeki ambulans eksikliğinden dolayı acil sağlık vakalarında hizmet bekleyenlerin mağdur olduğunu gündeme getiren vatandaşlar, yetkililerden bu sorunun ivedilikle çözülmesini istiyor. 

Erdek’in turizm yöresinde yer alan ilçe olması nedeniyle nüfusu kış aylarında 35 bin, yazları ise 200 binlere kadar ulaşan Erdek'te acil vakalarda ambulans sıkıntısı yaşanıyor. 

Bunun bir örneği ilçemizde geçtiğimiz gün yaşandı 

Erdek sahilinde bankta kalp krizi geçiren bir vatandaş olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerine hızla intikal eden polis ekiplerinin ambulans istemesine rağmen ambulans 45 dakikada gelebildi. Erdek'te bulunan ambulansların başka bir vakada olmasından dolayı Bandırma'dan sevk edildiği öğrenilen ambulans olay yerine tam 45 dakikada gelebildi. Bu tür acil vakalarda saniyelerin önemli olduğunu dile getiren vatandaşlar yetkililerden çözüm beklediklerini ifade ederek "Bu tür vakalarda hasta kan kaybı yaşayabilir, beyin kanaması geçirebilir. Ambulansın Erdek merkezde olaya müdahale etme zamanı normal şartlarda 10 dakikayı geçmez. Ama ambulans eksikliğinden dolayı Bandırma'dan sevk edilen ambulans ilçemize ulaşana kadar 45 dakika geçiyor. Bu durum hasta ve hasta yakınlarını mağdur ediyor. 112 acil istasyon binasından daha çok ilçede ambulans eksikliği var, yetkililerin buna çözüm bulması gerekiyor." diye konuştular.

Haber: Tuncay Ertan 

 



Anahtar Kelimeler: Erdek' ambulans eksikliği yaşanıyor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı