Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Erdek’te çevre temizliği

Erdek’te çevre temizliği

Erdek’te, çevre temizliği çalışması ilgi gördü.

Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan; Marmara Denizi’nin korunmasında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla, 8 Haziran Marmara Denizi Günü’nde "Marmara Denizi Hepimizin" sloganıyla İlçemiz sahillerinde temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. 
Erdek İlçesi Çuğra bölgesi girişindeki Ali Haydar Sarı Sahil Bandı önünden başlayan temizlik çalışmalarına Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, belediye meclis üyeleri, daire müdür ve amirleri, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, öğretmen, öğrenciler ve dalgıçlar katıldı.    
Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek ve Kapıdağ’ın ülkemizin cennet köşeleri arasında yer aldığına dikkati çekerek, “Bu temizlik çalışmamız, farkındalık yaratma amacına yöneliktir. Çevreyi ne yazık ki yetişkinler daha çok kirletiyor. Çocuklar, çevreyi temiz tutma konusunda daha duyarlı.” dedi. 
Çuğra Bölgesindeki temizlik çalışmaları sona erdikten sonra, çay bahçelerinin önünde bulunan alanda dalgıçlar tarafından denizde temizlik yapıldı. 
Çevre temizliği çalışmasına katılan öğrenciler, ellerinde çevrenin korunmasına yönelik pankartlar taşıdılar. 
Haber: Önder Balıkçı-Tuncay Ertan 

 



Anahtar Kelimeler: Erdek’ çevre temizliği
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı