Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek'te 'Çök-Kapan-Tutun' tatbikatı yapıldı

Erdek

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Erdek'te de saat 18.57'de "çök-kapan-tutun" tatbikatı yapıldı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Erdek'te de saat 18.57'de "çök-kapan-tutun" tatbikatı yapıldı.  

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, "Deprem ülkesinde yaşıyoruz, bizim ilçemizde deprem bölgesinde bu nedenle biz daha da hassas olmalıyız." dedi.  

Düzce Depremi'nin yıl dönümünde ülke genelinde olduğu gibi Erdek'te de deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Saat 18.57'de tüm telefonlara AFAD tarafından uyarı mesajları gelirken sirenler çalındı. Sirenlerin çalmasıyla birlikte herkes olduğu yerde "çök, kapan, tutun" tatbikatını gerçekleştirdi.  

Erdek Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen tatbikata Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Dnz. Alb. Ertan Engerek, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek Emniyet Müdürü Serkan İnceöz, Erdek Jandarma Bölük Komutanı Yzb. Halil İbrahim İlanku, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.  

Kapalı Spor Salonu’nda katılımcılara ayrıca "Kadına El Kalkamaz" mottosu açıklanırken, hem de KADES uygulaması anlatıldı. Bu sırada 18.57'de sirenlerin çalmasıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Salonda bulunan katılımcılar tatbikatta çök-kapan-tutun uygulamasını gerçekleştirdi.  

Kaymakam Atasoy tatbikat sonrası yaptığı konuşmada "Bugün 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıldönümü. İçişleri Bakanlığı’mız farkıdalık yaptı. Bunu hep beraber gerçekleştirdik. Bugün çök-kapan-tutun eylemini gayette güzel yaptık. İlçemizde AVM yok, öğretim yurdumuz da yok. Bunu genelde böyle yapmamız gerekiyordu. Ancak biz bir taşla iki kuş vuralım dedik. Hem kadına el kalkamaz mottosunu sizlere açıklayalım istedik, hem de KADES uygulamasını anlatalım istedik. O anda da deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Deprem ülkesinde yaşıyoruz, bizim ilçemizde deprem bölgesinde bu nedenle biz daha da hassas olmalıyız. Tüm tedbirlerimizi gözden geçirmeliyiz. Bugünde en önemli tedbirlerimizden bir tanesi çök-kapan-tutun uygulamasını gerçekleştirdik. Tüm katılımcılarımız bu hareketi gayet güzel uyguladı.  Düzce depreminde ve diğer depremlerde vefat eden tüm vatandaşlarıma Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Allah ülkemizi her türlü kaza ve afetlerden korusun." diyerek sözlerine ekledi.

Haber: Tuncay Ertan 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı