Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek'te dolu dolu 23 Nisan kutlaması

Erdek

Erdek, 23 Nisan’ı dolu dolu kutlamaya hazırlanıyor.

Erdek, 23 Nisan’ı dolu dolu kutlamaya hazırlanıyor. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, bu yıl 102. kez kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumartesi günü düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. 
Erdek Kaymakamlığı’nca açıklanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı; 23 Nisan Cumartesi günü saat 09.00’da Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başlıyor 
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erecek. 
İlkokul öğrencileri, Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı koltuklarına sembolik olarak oturacaklar. 
Törenlerin 2. bölümü; Erdek Stadyumunda saat: 10.45’te başlayacak. Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve beraberindekiler öğrencilerin bayramını kutlayacaklar. 
Ardından, Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız okunduktan sonra, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak. 
Öğrenciler adına yapılacak konuşma 18 Eylül Ortaokulu’ndan bir öğrenci tarafından yapıldıktan sonra program; Reşit Mazhar Ertüzün Anaokulu öğrencileri dans gösterisi, Ahmet Vehbi Çıkrıkçıoğlu İ.H.L  ana sınıfı öğrencilerinin gösterisi, Atatürk İlkokulu’ndan bir öğrenci tarafından şiir okunması, Nerime Yüksel Ortaokulu ‘Solo Müzik Dinletisi’, Atatürk İlkokulu 4. Sınıflar ‘Bütün Dünya Çocukları Kardeştir’ gösterisi, Halitpaşa İlkokulu 3. ve 4.Sınıflar ‘Ront Gösterisi’, Nerime Yüksel Ortaokulu Folklör Gösterisi’, Nerime Yüksel Ortaokulu öğrencisi tarafından şiir okunması., İstiklal İlkokulu ‘Ront Gösterisi’, Muzaffer Gürer Ortaokulu ‘Folklor Gösterisi’ ve Ödül Töreni ile devam ederek sona erecek.



Anahtar Kelimeler: Erdek' Nisan kutlaması
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı